Coaliţia preia din nou majoritatea în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor

Coaliţia aflată la guvernare a preluat din nou majoritatea în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, PDL având în prezent 13 reprezentanţi, iar UDMR doi, după ce, în septembrie, când se discuta tot Legea pensiilor, opoziţia obţinea cele mai multe locuri.

63 afișări
Imaginea articolului Coaliţia preia din nou majoritatea în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor

Coaliţia preia din nou majoritatea în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Plenul Camerei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect de Hotărâre prin care se suplimentează numărul membrilor Comisiei de muncă de la 22 la 31.

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, plenul a aprobat, marţi, ca din Comisie să facă parte deputaţii Nicolae Bănicioiu (PSD+PC), Lucian Nicolae Bode (PDL), Tinel Gheorghe (PDL), Cornelia Brînduşa Novac (PDL), Cosmin Mihai Popescu (PDL), Gelu Vişan (PDL), Samoil Vîlcu (PDL) şi Pál Árpád (UDMR).

Astfel, Comisia are în componenţă, în prezent, patru liberali, nouă social-democraţi, 13 democrat-liberali, doi reprezentanţi ai UDMR şi doi independenţi.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 173 de voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă" şi o abţinere, un proiect de hotărâre prin care se suplimentează numărul de membri ai Comisiei de muncă de la 22 la 31.

Propunerea de suplimentare a numărului de membri a fost avansată de PDL şi UDMR, iar liderul grupului PDL, Mircea Toader, a motivat-o prin invocarea volumului mare de proiecte de legi care trebuie dezbătute de comisie.

Tot atunci, Toader a propus, din partea PDL, patru deputaţi - Lucian Bode, Gheorghe Pogea, Vâlcu Samuilă şi Cosmin Popescu - care să suplimenteze numărul de membri ai Comisiei.

Înaintea propunerii de suplimentare a numărului de membri, PSD şi PNL deţineau majoritatea în Comisia de muncă.

Această comisie urmează să întocmească raportul la cererea de reexaminare a Legii pensiilor.

PSD şi PNL au votat, luni, în Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, la reexaminarea Legii pensiilor, un amendament comun, care prevede că vârsta standard de pensionare este de 60 de ani pentru femei şi 64 de ani pentru bărbaţi.

Deputaţii coaliţiei părăsiseră anterior şedinţa Comisiei de muncă, reunită pentru reexaminarea Legii pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici