Codrin Ştefănescu anticipează implicarea CCR în conflictul dintre preşedinte-ministrul Justiţiei pe marginea demiterii Codruţei Kovesi: Preşedintele este obligat de lege să o revoce

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, pentru RFI, că preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, dar refuzul său nu este totuşi motiv de suspendare.

3366 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu anticipează implicarea CCR în conflictul dintre preşedinte-ministrul Justiţiei pe marginea demiterii Codruţei Kovesi: Preşedintele este obligat de lege să o revoce

Codrin Ştefănescu: Preşedintele e obligat de lege să o revoce pe Kovesi.Refuzul nu e motiv de suspendare

Codrin Ştefănescu susţine că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, a declarat Codriin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, pentru RFI.

„Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care în momentul de faţă se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, afirmă el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici