Codrin Ştefănescu, despre cererea lui Iohannis în cazul lui Kovesi: Reacţionează aşa de frică

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, joi, că cererea făcut de Klaus Iohannis pentru ca Secţia de investigare a magistraţilor să clarifice urgent situaţia dosarului deschis pe numele Laurei Codruţa Kovesi este o acţiune făcută din frică.

2432 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu, despre cererea lui Iohannis în cazul lui Kovesi: Reacţionează aşa de frică

Codrin Ştefănescu, despre cererea lui Iohannis în cazul lui Kovesi: Reacţionează aşa de frică

"Ca orice român, mă aşteptam ca preşedintele României să fie îngrijorat că s-au petrecut abuzuri din partea procurorilor. Când a fost arestată, când a fost arestată doamna Rarinca, când a fost dosarul Telepatia, când au fost arestaţi oameni care nu aveau niciun fel de vină. Iohannis reacţionează aşa de frică. Frică pentru că dacă Codruţa Kovesi se detonează, se alege praful de un sistem întreg", a declarat Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie telefonică, joi, la Antena 3.

Acesta a adăugat că PSD nu s-a implicat în acest scandal.

"Noi ca PSD nu ne-am implicat în acest scandal, am spus în mod clar că justiţia trebuie să-şi spună cuvântul pentru că aşa ne-a învăţat doamna Kovesi. Nu ne spunea doamna Kovesi că statul de drept funcţionează perfect şi că procurorul care te anchetează ştie el ce şi cum. Păi cum, acum ne anunţă doamna Kovesi că ţi-e frică şi încerci să faci lobby inclusiv la preşedintele României, în situaţia în care te afli, că nu vrei să răspunzi de nişte fapte care ţi se impută, mi se pare halucinant, încă o dată modul în care reacţionează Cotroceniul şi eu tot repet ca şi colegii mei din PSD, ca să înţeleagă toată ţara, oamenii aceştia se manifestă în mod public pe un punctaj şi punctajul nu-i făcut de ei, punctajul e făcut de sistem. Fiecare declaraţie este trimisă prin comunicat de presă sau e citită de pe o foaie la Cotroceni, toate punctajele sunt asemănătoare şi sunt făcute de acelaşi laborator", a explicat Ştefănescu.

Reacţia secretarului general al PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie să clarifice de urgenţă situaţia în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Şeful statului a transmis că Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă şi intimidare a magistraţilor şi procurorilor, orecizând că a contestat încă de la început înfiinţarea unui astfel de organism, criticat şi de către Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi GRECO, "pentru că nu prezintă suficiente garanţii de independenţă în raport cu factorul politic şi poate afecta încrederea cetăţenilor în justiţie”.

În replică, reprezentanţii Secţiei pentru investigare a infracţiunilor din justiţie atrag atenţia asupra atacurilor grave la care instituţia este supusă, după anunţul citării Laurei Kovesi în dosarul deschis după plângerea lui Sebastian Ghiţă, precizând că orice încercare de intimidare reprezintă presiune.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.că este suspect într-un dosar în care i se aduc acuzaţii de abuz în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici