Codrin Ştefănescu, despre vizita „inutilă” a lui Klaus Iohannis în SUA: O plimbare scumpă şi fără rost. Nu îl însoţeşte nimeni

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a afirmat că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA e ca o plimbare scumpă şi fără rost. El a adăugat că şeful statului nu este însoţit de niciun ministru sau om de afaceri care ar putea negocia ceva pentru ţară, vizita devenind astfel inutilă.

4167 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu, despre vizita „inutilă” a lui Klaus Iohannis în SUA: O plimbare scumpă şi fără rost. Nu îl însoţeşte nimeni

Ştefănescu, despre vizita lui Iohannis în SUA: O plimbare scumpă şi fără rost.Nu îl însoţeşte nimeni

„Klaus pleacă singur în America! Nu-l însoţeşte nimeni. Niciun ministru din guvern şi niciun om de afaceri român. Niciunul dintre cei cu care ne puteam lăuda sau negocia ceva pentru ţară. O vizită importantă care devine astfel inutilă pentru România. E ca o plimbare scumpă şi fără rost. E doar pentru el!”, a scris Codrin Ştefănescu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis va ajunge, marţi, la ora 21:00, ora României, la Casa Albă din Washington, unde va fi întâmpinat de preşedintele SUA, Donald Trump, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului român va discuta cu Donald Trump despre securitatea în zona Mării Negre şi totodată despre disponibilitatea României de a găzdui mai mulţi militari americani în România. În acelaşi timp, România este disponibilă să mai trimită efective militare în Afghanistan.

Securitatea Mării Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate în întâlnirea bilaterală dintre Klaus Iohannis şi preşedintele american Donal Trump. Rusia are o prezenţă militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinaţională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

De asemenea, preşedintele României va transmite preşedintelui Trump că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afghanistan.

Consiliul Suprem de Apărare al Ţării a aprobat, la sfârşitul lunii trecute, forţele armate care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili şi poliţişti din Armată şi MAI vor participa la misiuni.

La întâlnire, şeful statului român va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare şi relaţia economică în creştere dintre cele două ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici