Codrin Ştefănescu: Este obligatoriu să tranşăm în CExN veşnicul scandal în care ne implică Firea

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa CExN al partidului va fi discutată remanierea şi că este „obligatoriu” ca social-democraţii să tranşeze situaţia vicepreşedintelui Gabriela Firea.

372 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: Este obligatoriu să tranşăm în CExN veşnicul scandal în care ne implică Firea

Codrin Ştefănescu: Este obligatoriu să tranşăm în CExN veşnicul scandal în care ne implică Firea

„La şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional vom discuta şi despre remaniere, vom tranşa probabil şi chestiuni interne, câte ne-au mai rămas”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Întrebat ce aşteptări are de la şedinţă, social-democratul a răspuns că este obligatoriu ca PSD să discute situaţia primarului Capitalei, vicepreşedintele social-democrat Gabriela Firea, care prin declaraţiile sale „afectează întregul partid”.

„Aşteptările mele de la această şedinţă sunt foarte mari, şi anume că după acest CEx lucrurile vor intra în normalitate şi firesc în interiorul PSD. Ca să intre în normalitate şi firesc este obligatoriu să discutăm şi să tranşăm veşnicul scandal în care ne implică dna Gabriela Firea şi declaraţiile care afectează întregul partid”, a explicat Ştefănescu.

Secretatul general adjunct al PSD a mai spus că mai mulţi membri CEx, printre care şi el, îi vor cere explicaţii lui Firea.

„Şi eu şi mai mai mulţi colegi vom solicita o discuţie tranşantă pe acest subiect şi vom cere şi lămuriri de la dna primar general legate de ultimele poziţii ale dânsei în spaţiul public, despre tot felul de scrisori deschise şi de atacuri la adresa preşedintelui partidului şi a partidului în ansamblu”, a indicat social-democratul.

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament,, potrivit unui anunţ al partidului.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că îşi aşteaptă „sentinţa” la Comitetul Executiv PSD şi că nu vor fi surprize în privinţa situaţiei sale, întrucât ştie că „se doreşte” să fie înlăturată de la conducerea PSD Bucureşti şi Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitaţi”.

Primarul Capitalei a mai spus marţi că se află pe „black-list-ul (lista neagră - n.r.)” lui Liviu Dragnea. Ea a reiterat că liderul PSD ar fi în stare să o elimine şi fizic. „Am înţeles de la alţi colegi că, dacă ar fi în stare să mă elimine şi fizic, probabil că ar face-o. Nu am spus că dumnealui a chemat la Hilton asasinii pentru Gabi Firea, eu nici nu prea merg pe la Hilton”, a arătat primarul Capitalei.

În şedinţa CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum şi un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici (PSD), a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, pe tema remanierii guvernamentale, că el nu a primit reproşuri de la premierul Viorica Dăncilă dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi şi noapte încontinuu”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova (PSD), a spus la sfârşitul lunii octombrie, la Parlament, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală şi a indicat că nu are nimic să-şi reproşeze.

La rândul său, vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul şefiei ASF la care şi-a depus candidatura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici