Codrin Ştefănescu: Iohannis este un foarte bun agent electoral al statului paralel

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis este "un foarte bun agent electoral" al statului paralel, referindu-se la solicitarea şefului statului adresată Parlamentului de a revizui legile justiţiei.

511 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: Iohannis este un foarte bun agent electoral al statului paralel

Codrin Ştefănescu: Iohannis este un foarte bun agent electoral al statului paralel

"Noi reprezentăm românii şi pe cei care ne-au ales ales cer să mergem şi să facem de toate până la capăt şi ne cer chiar, în ultima perioadă, să ne mişcăm mult mai rapid, mult mai dur. Asta o să şi facem. Dacă data viitoare la alegeri #rezist, Cioloş, Orban, Iohannis şi USR-ul vor lua împreună marea majoritate a voturilor românilor, ei vor putea schimba atunci ce vor ei, pentru că au votul dat de la români. Până atunci noi ne-am asumat acestea în faţa a milioane de votanţi şi asta facem. până la urmă, Iohannis insistă să arate tuturor a ceea ce numim noi statul paralel, este prins pur şi simplu în menghina acestuia, este un foarte bun agent electoral al lor şi nu iese din punctajul pe care i-l dă pentru a-l face public. Eu cred că după această declaraţie, făcându-şi datoria, va putea pleca liniştit în vacanţă, cu sufletul împăcat că şi-a făcut datoria", a declarat, pentru MEDIAFAX, Codrin Ştefănescu.

Acesta a adăugat că toate cererile şefului statului, de reexaminare a legilor justiţiei, cea de demisie a premierului şi altele trebuie citite în cheia că Iohannis doreşte să fie doar el cel care ia deciziile, alături de Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

"Cererile domnului Iohannis sunt în ordine cam aşa: să demisioneze doamna Dăncilă, să demisioneze parlamentarii PSD, să plece toţi PSD-iştii pentru că sunt penali să plece şi ăia de la ALDE cu Tăriceanu în frunte. De fapt să evacuăm cu tot electoratul nostru şi cu sute de mii de membrii de partid şi cu simpatizanţi, dacă se poate, România, ca să rămână el cu Codruţa şi cu Lazăr. Cererea asta cu reexaminaţ legile face parte din acest soi de cerere, din categoria asta. Haideţi să fim simpatici grupului #rezist, în speranţa că #rezist, rămăşiţele statului paralel, mă vor sprijini să mai candidez o dată pentru un nou mandat. În această cheie trebuie citită această cerere a lui Iohannis. De altfel, nici astăzi nu s-a abţinut să spună, că în partidele politice la vârf, de fapt la adversari, sunt oameni politici condamnaţi care trebuie să plece şi trebuie să îi facă lui plăcere", a completat secretarul general adjunct al PSD.

Întrebat de MEDIAFAX dacă se mai doreşte suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, Codrin Ştefănescu a răspuns: "Cea cu suspendarea am spus-o de acum câteva zile, că rămâne subiectul ridicat, încă e în picioare".

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că cere "în mod expres" Parlamentului ca atunci când va fi reluată sesiunea de toamnă să revizuiască toate cele trei legi ale justiţiei, astfel încât să fie redus la minim impactul asupra sistemului judiciar. Şeful statului a precizat că România este stat membru al UE cu drepturi depline şi că ar fi inacceptabil ca ţara noastră să aibă un sistem de justiţie care să ignore valorile europene.

Acesta a mai anunţat că a promulgat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi a sesizat Curtea Constituţională asupra modificării Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici