Codrin Ştefănescu îşi depune candidatura pentru secretar general PSD: Am fost alături de partid/ Ideea de prezidenţiabil din afara partidului, neverosimilă. La fel şi un candidat comun

Codrin Ştefănescu, care a anunţat marţi că va candida pentru un nou mandat de secretar general PSD la Congresul de sâmbătă, a declarat că ideea unui prezidenţiabil din afara formaţiunii social democrate este neverosimilă, la fel şi cea a unui candidat comun PSD-ALDE.

301 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu îşi depune candidatura pentru secretar general PSD: Am fost alături de partid/ Ideea de prezidenţiabil din afara partidului, neverosimilă. La fel şi un candidat comun

Codrin Ştefănescu îşi depune candidatura pentru secretar general PSD: Am fost alături de partid

Ştefănescu: Ideea de prezidenţiabil din afara partidului, neverosimilă. La fel şi un candidat comun  

"Sper din tot sufletul şi asta voi milita, ca secretar general, ca PSD să aibă candidat propriu la prezidenţiale. Este foarte important să intrăm în turul II. Este nepermis în momentul de faţă să avem un candidat care nu intră în turul II. Este absolut copleşitor să-i anunţi pe colegii de partid în viitor că vom avea doi candidaţi din care trebuie să alegem unul, adică, nu ştiu, Iohannis cu Barna. Ce le spui colegilor de partid? Alegeţi răul cel mai mic? Sub nicio formă", a declarat Codrin Ştefănescu, la sediul PSD.

Fostul secretar general PSD spune că există, la momentul de faţă, 5-6 candidaţi social democraţi cu şanse reale la alegerile prezidenţiale.

"Eu merg pe ideea că Partidul Social Democrat are, în momentul de faţă, 5-6 oameni care pot fi candidaţi cu şanse reale de a intra în turul II. Unul deja a dat declaraţii, Liviu Pleşoianu. E Şerban Nicolae, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici. Sunt oameni care pot candida, pot să fie susţinuţi de către partid, cu şanse mari nu de a intra în turul II, cu şanse mari de a câştiga alegerile prezidenţiale, mai ales în contextul actual. Ideea de a avea un candidat din afara partidului mi se pare neverosimilă în acest moment. La fel şi ideea de a avea un candidat comun PSD+ALDE, care era foarte viabilă pâbă acum câteva luni de zile. În acest moment, nu mi se mai pare viabilă. PSD trebuie să aibă candidat propriu. (...) Ideea de a avea un candidat din afara partidului mi se pare total nefirească. De aceea mi-am depus această candidatură şi vreau ca această candidatură să fie tranşată în Congres", a completat Codrin Ştefănescu.

Codrin Ştefănescu a ajuns, marţi, la sediul PSD, pentru a-şi depune candidatura pentru funcţia de secretar general al PSD. Ştefănescu se prezintă, într-un comunicat de presă, ca fiind "cu bune şi cu rele" şi că a fost "permanent şi necondiţionat" alături de partid, de liderii judeţeni, de primari, de consilierii judeţeni şi locali.

Congresul PSD are loc sâmbătă, 29 iunie, la acesta urmând a fi aleasă noua conducere a formaţiunii, respectiv funcţiile de preşedinte PSD, preşedinte executiv şi secretar general.

 Apel la membrii PSD

"Astăzi, 25 iunie a.c., la ora 12.30, la sediul PSD din Băneasa, îmi depun candidatura pentru funcţia de secretar general al partidului. Mă cunoaşteţi! Şi cu bune şi cu rele. Indiferent ce se spune sau se poate inventa despre mine, am fost permanent şi necondiţionat alături de partid, de liderii judeţeni, de primari, de consilierii judeţeni şi locali. Eu sunt Codrin Ştefănescu. Am foarte mulţi prieteni şi parteneri care nu m-au trădat niciodată şi care cred în mine. Uneori sunt dificil, dar toate acţiunile mele sunt pentru binele partidului. Îmi pun tot sufletul pentru voi şi pentru PSD", a transmis Codrin Ştefănescu, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Acesta face apel la membrii PSD, că "trebuie să ne trezim şi să ne recuperam electoratul".

"Neapărat trebuie să ne trezim şi să ne recuperam electoratul. Să câştigam alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Să fim consecvenţi şi loiali credinţelor noastre. Mai mult ca niciodată, acum trebuie să fim uniţi. Să fim români şi să luptăm pentru România! Trebuie să fim echipă, indiferent de interesele personale", a afirmat fostul secretar general PSD.

Ştefănescu a mai comunicat că nu a avut funcţii publice în ultmii ani şi nu îşi doreşte acest lucru.

"Nu am avut funcţii publice în ultimii ani. Nu am cerut şi nici nu îmi doresc aşa ceva. Vreau să fiu parte a redefinirii şi reînvierii acestui partid, necondiţionat. Pentru toate eforturile pe care le-aţi făcut în ultimii ani, pentru zilele şi nopţile nedormite în campaniile electorale, pentru că uneori v-aţi neglijat viaţa personală şi familiile, mă înclin în faţa voastră. Pentru că voi faceţi diferenţa. Voi stabiliţi liderii care dau sens acestui partid. Să avem înţelepciunea să alegem corect în acest moment de cotitură vitală pentru partid. Din nou, să îl ducem împreună pe drumul succesului! Vă cer să priviţi în jurul vostru, să vedeţi ce se întâmplă şi să votaţi aşa cum vă dictează conştiinţa şi sufletul. Funcţiile şi guvernările sunt trecătoare, dar putem lăsa în urma noastră ceva cu adevărat important pentru România", a explicat social-democratul.

"Nu uitaţi că voi sunteţi baza partidului! PSD trăieşte prin noi toţi. Vă cer şansa să facem echipă şi să fim puternici împreună!", a conchis Ştefănescu.

Pentru funcţia de secretar general PSD şi-au anunţat candidatura şi liderul PSD Constanţa Felix Stroe dar şi fostul consilier local la Primăria sectorului 5, Cătălin Stochiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici