Codrin Ştefănescu: Pentru preşedinte executiv al PSD candidează Dragnea contra lui Bănicioiu şi Andronescu

Codrin Ştefănescu a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că pentru funcţia de preşedinte executiv candidează Liviu Dragnea contra lui Nicolae Bănicioiu şi a Ecaterinei Andronescu, iar, pentru secretar general, Liviu Dragnea împotriva lui Codrin Ştefănescu.

2690 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: Pentru preşedinte executiv al PSD candidează Dragnea contra lui Bănicioiu şi Andronescu

Codrin Ştefănescu: Pentru preşedinte executiv al PSD candidează Dragnea contra lui Bănicioiu şi Andronescu

„Nu putem vorbi despre victorie în CExN. Este vorba despre o chestie normală, faptul că ne-au aprobat colegii noştri (candidaturile – n.r.) să putem candida într-o competiţie liberă este foarte normal. În momentul de faţă, avem candidaturi la preşedinte executiv şi la secretar general în felul următor: Dragnea, contra Nicolae Bănicioiu şi Cati Andonescu, ca secretar general, Dragnea împotriva lui Codrin Ştefănescu, iar Congresul (...) va decide mâine dacă votează şi cu cine votează”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Ştefănescu a precizat că cei care candidează pentru funcţii de conducere vor avea discursuri foarte puternice deoarece vocea acestora trebuie să se facă auzită.

„Vom avea discursuri la acest Congres, foarte puternice şi foarte pornite din suflet, la fel cum a fost discursul meu de astăzi din CExN, a unui om care de foarte mulţi de ani de zile se luptă în mod public cu un sistem hidos şi pentru asta, eu, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu am primit şi ameninţări, şi presiuni şi s-au întâmplat lucruri foarte ciudate. De aceea vocea nostră în Congres trebuie să fie auzită. Rămân cu regretul că nu pot candida la vicepreşedinţi pe formula asta cu regiuni, oameni care au ceva de spus şi pe care poporul îi îmbrăţişează şi membrii PSD, şi votanţii noştri”, a mai spus secretarul general.

Totodată, acesta a explicat faptul că are încredere în ceea ce se va vota, iar delegaţiile PSD care participă la Congres nu vor putea fi influenţate.

„Eu vă spun în mod foarte clar că am încredere în ceea ce se va vota şi că orice încercare de a face recomandări delegaţiilor «nu-l votaţi pe Ştefănescu sau Bănicioiu, votaţi pe nu ştiu cine», cred că nu vor ţine pentru că oamenii care vin din teritoriu sunt consumatori şi de presă de televiziune, ştiu exact cum este pulsul în societate, acolo la baza partidului, şi sunt oameni care pur şi simplu alocă zi şi noapte pentru acest partid şi nu pot fi manipulaţi”, a adăugat Ştefănescu.

De asemenea, acesta a spus că este foarte emoţionat şi că îi vine să plângă având în vedere situaţia la care s-a ajuns în partid.

„Sunt ca niciodată foarte emoţionat şi ştiţi foarte bine că nu am trac în faţa camerelor, nu am avut niciodată, nici când am fost la emisiuni cu raitinguri de milioane de telespectatori. Am emoţii acum şi de abia pot să ma stăpânesc. Pur şi simplu simt aşa, că îmi vine să îmi rup hainele de pe mine şi să plâng, la situaţia la care s-a ajuns”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici