#Colectiv. Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Dacă ar fi fost activate la timp mecanismele europene ar fi fost mai puţine victime

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică, la un an după tragedia din Colectiv, că dacă liderii din sănătate care ştiau despre dotarea spitalelor şi infecţiile nosocomiale fi activat mecanimele europene din primul moment numărul victimelor ar fi fost mai mic.

2290 afișări
Imaginea articolului #Colectiv. Preşedintele PMP, Traian Băsescu: Dacă ar fi fost activate la timp mecanismele europene ar fi fost mai puţine victime

“Exact acum un an se producea cea mai mare catastrofă de după revoluţie. Bilanţul dramatic al tragediei? 64 de suflete tinere s-au înălţat la cer. Şi tot exact acum un an, prin toate televiziunile, lideri ai Ministerului Sănătăţii, cu un tupeu greu de imginat, declarau public şi ne asigurau că pot face faţă dezastrului, că spitalele au tot ce le trebuie, că suntem pregătiţi, că avem condiţii precum în Germania, întîrziind cu o săptămână declanşarea mecanismelor europene pentru situaţii de urgenţă “, a scris preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a afirmat că dacă liderii din sănătate ar fi activat mecanismele europene din primul moment numărul victimelor ar fi fost mai mic.

“Cu siguranţă, dacă liderii din sănătate care ştiau şi dotarea spitalelor şi despre infecţiile nosocomiale din spitale ar fi activat mecanismele europene din primul moment, astăzi, numărul victimelor ar fi fost mai mic”, a spus Băsescu.

Acestea sunt motivele pentru care este greu de acceptat că vinovaţii pentru moartea celor 64 de tineri sunt doar printre funcţionari mărunţi, a adăugat Băsescu.

Preşedintele PMP şi-a încheiat postare transmiţând condoleanţe familiilor victimelor.

“Dumnezeu să ocrotească sufletele celor înălţaţi la cer şi să-i întărească pe cei răniţi dar rămaşi pe pământ în grea suferinţă. Condoleanţe familiilor celor dispăruţi”, a scris Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici