Colegiul Director al PDL a optat pentru remaniere guvernamentală, respingând depunerea mandatului

Membrii Colegiului Director al PDL au ales remanierea guvernamentală, cu 40 de voturi "pentru", nouă dintre liderii democrat-liberali optând pentru depunerea mandatului, fiind înregistrate de asemenea 10 abţineri, potrivit unor surse participante la şedinţă.

23 afișări
Imaginea articolului Colegiul Director al PDL a optat pentru remaniere guvernamentală, respingând depunerea mandatului

Colegiul Director al PDL a optat pentru remaniere guvernamentală, respingând depunerea mandatului (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Surse din PDL au precizat că, după ce s-a dat acest vot, în Colegiul Director se discuta dacă să se voteze propunerile de înlocuire a miniştrilor remaniaţi sau dacă mai întâi ar trebui să fie consultat preşedintele, să-i fie prezentată lista de propuneri.

"Au mai fost situaţii în care preşedintele nu a fost de acord cu propuneri", au precizat sursele citate.

Unul dintre liderii PDL care s-au exprimat pentru depunerea mandatului Guvernului Boc a fost vicepreşedintele Raluca Turcan.

Ea a precizat, joi, că opţiunea sa, exprimată în şedinţa Colegiului Director, a fost ca premierul să-şi depună mandatul.

Întrebată dacă din punctul său de vedere ar fi bine ca premierul să-şi depună mandatul, Turcan a spus: "Asta a fost opţiunea mea în interior".

"Mi-am exprimat o opţiune privind variantele pe care le-am avut la dispoziţie. Premierul a spus că trebuie să ne pronunţăm dacă îşi depune mandatul sau dacă mergem prin remaniere", a spus Raluca Turcan, refuzând să facă publice argumentele pentru opţiunea ei exprimată în favoarea depunerii mandatului premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici