Comănescu: Implementarea Acordului de asociere ar putea influenţa pozitiv Transnistria

Implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană în Republica Moldova ar putea avea o influenţă pozitivă asupra "atmosferei generale" în ceea ce priveşte Transnistria, în opinia ministrului de Externe, Lazăr Comănescu.

707 afișări
Imaginea articolului Comănescu: Implementarea Acordului de asociere ar putea influenţa pozitiv Transnistria

Comănescu: Implementarea Acordului de asociere ar putea influenţa pozitiv Transnistria (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Trebuie să spun despre importanţa pe care o acordăm progreselor care trebuie făcute în legătură cu conflictele îngheţate, mă refer în primul rând la Transnistria, pentru că este foarte important. Aş putea cataloga ca pe o desfăşurare pozitivă, care este legată de economie şi comerţ, dar care ar putea avea, în opinia mea, o influenţă pozitivă asupra atmosferei generale", a declarat ministrul, joi, la o conferinţă organizată de Ambasada Germaniei pe tema preşedinţiei României la Comitetul de Securitate al OSCE în 2015 şi a Germaniei la OSCE în 2016.

Lazăr Comănescu şi-a exprimat speranţa că implementarea Acordului ar putea întări teritorialitatea Republicii Moldova.

"Faptul că a fost identificat un compromis în negocierile dintre UE şi Chişinău şi Tiraspol care urmează să intre în vigoare şi implementarea Acordului de asociere, de asemenea în Transnistria, sper că ar putea da un imbold în creştere notorietăţii a ceea ce înseamnă menţinerea şi întărirea teritorialităţii Republicii Moldova", a spus ministrul de Externe.

De asemenea, ministrul Lazăr Comănescu a spus că are încredere în formatul de negocieri 5+2.

Comunitatea internaţională încearcă de mai mulţi ani soluţionarea conflictului transnistrean în cadrul formatului internaţional de negocieri 5+2 - între Chişinău şi Tiraspol, cu Rusia, Ucraina şi OSCE ca mediatori şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici