COMENTARIU Lelia Munteanu. Bibi sau Bibon?

871 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Bibi sau Bibon?

COMENTARIU Lelia Munteanu. Bibi sau Bibon?

Duminică la ora 16 Knessetul se va întruni pentru a da un vot de încredere guvernului propus de Blocul Schimbării, coaliţia de opt partide care speră să-l detroneze pe Regele Bibi, după doisprezece ani de domnie.
 
Ordinea de zi a plenului e următoarea: întâi înlocuirea preşedintelui Knesset, Yariv Levin (membru al Likud, partidul lui Netanyahu, care a obţinut cele mai multe voturi la alegerile din 23 martie); urmează validarea noului executiv, iar dacă va întruni cele 61 de voturi din 120 - prezentarea noilor miniştri şi depunerea jurământului. La un moment dat, în timpul sesiunii, Benjamin Netanyahu va avea dreptul la cuvânt,  în calitate de lider al celui mai important partid parlamentar. Va fi discursul carierei sale.
 
Dacă va trece de Knesset, Naftali Bennett (primul în rotaţia de câte doi ani cu Yair Lapid la şefia guvernului) ar putea fi al treilea premier care a făcut armata în unitatea de elită a Statului Major. (Ceilalţi doi – Ehud Barak şi Netanyahu).
 
În armată, Bennett fusese poreclit Bibon, fiindcă avea exact aceleaşi concepţii ca Bibi şi era clar că îi va călca pe urme.
 
La ora când scriu nu am răspunsul la întrebarea "Bibi sau Bibon?". Ştiu doar că Bibi va lupta, cum îi e obiceiul, până în ultima secundă şi că Bibon e cea mai proastă variantă a lui Bibi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici