COMENTARIU Lelia Munteanu. Paradisul PNRR

980 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu. Paradisul PNRR

COMENTARIU Lelia Munteanu. Paradisul PNRR

Pe 1 iulie 2020, Klaus Iohannis rostea, la festivitatea liberală de la Clubul Diplomatic (restaurantul din Herăstrău), o alocuţiune de prezentare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Documentul se numea atunci „Reclădim România". Din spusele Preşedintelui, părea că România prinsese un loc în faţă la coada de la poarta raiului economic. Din declaraţia de astăzi, când documentul se numeste „România modernă şi reformată", am înţeles că suntem ca şi intraţi în paradisul PNRR.
 
În rest, despre PNRR tot nu ştim mai nimic. Dar ce nevoie e să ştim, când avem atâta treabă? Ne pregătim sufleteşte pentru o Românie „în care, în sfârşit, se investeşte masiv în infrastructură, se dezvoltă reţeaua de spitale şi se creează centre medicale integrate în zonele rurale şi urbane vulnerabile", o Românie „cu şcoli sigure şi dotate modern, cu laboratoare funcţionale (...),  şcoli verzi, eficiente energetic", o Românie  „cu administraţie digitalizată, cu companii de stat reformate, cu un sector privat puternic şi bine dezvoltat, cu noi oportunităţi de afaceri", o Românie „care protejează mediul, care alocă fonduri semnificative pentru reîmpădurire şi combaterea schimbărilor climatice". Şi câte şi mai câte.
 
E vorba despre 29,2 miliarde de euro, dintre care 13 moca. Recidiviştii optimismului ar putea zice că e de furat pentru toată lumea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici