COMENTARIU Liviu Mihaiu: Vreau să-l denunţ şi eu pe Plicuşor Ban. Deţin înregistrare audio

  • Îl cunosc pe Nicuşor de pe vremea când era student. Şi am văzut, la viaţa mea profesională, multe speţe umane în spaţiul public. Omul nu seamănă cu nimic din resursa umană deferită „interesului public”. Este o girafă. Aia de la Zoo pe care ţăranii o văd în premieră
  • Care-i logica echipei de campanie Firea-Pandele: Nimeni nu poate face aşa ceva în România fără să ceară şpagă! Nici un deputat nu face asta doar pentru cetăţeni. Ei ştiu cel mai bine
  • Singura problemă reală a acestei cabale, alcătuite din PSD şi televiziunile de casă şi spadă, este una singură: Cine le mai dă lor banii contribuabilului, oh, vai, dacă Nicuşor Dan câştigă!? Că ăsta „ia bani” doar de la victime. Nu de la călăi.
37346 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Liviu Mihaiu: Vreau să-l denunţ şi eu pe Plicuşor Ban. Deţin înregistrare audio

COMENTARIU Liviu Mihaiu: Vreau să-l denunţ şi eu pe Plicuşor Ban. Deţin inregistrare audio

M-am declarat de nenumărate ori fascinat până la catatonie de reputaţia poreclei lui Nicuşor Dan, zis şi  „Plicuşor Ban”.

Chiar lui Ludovic Orban îi plăcea să glumească numindu-l aşa când mai stătea la o şuetă picior peste picior.

Imaginaţia debordantă a românului de a-l „înrăi” şi canibaliza prin bârfă negativă pe celălalt am trăit-o şi pe pielea mea. 

 În majoritatea cazurilor persoanelor publice, care nu sunt cântăreţi, staruri de film sau sportivi, lumea, mai ales cea „bună”, manifestă o rezilienţă la dezamăgire înfulecând cu poftă tot ce aud mai rău despre ceilalţi. E o formă dezabuzată de apărare în faţa iluziilor inşelate. Asta strict pe partea psihologică.

Îl cunosc pe Nicuşor de pe vremea când era student. Şi am văzut, la viaţa mea profesională, multe speţe umane în spaţiul public. Omul nu seamănă cu nimic din resursa umană deferită „interesului public”. Este o girafă. Aia de la Zoo pe care ţăranii o văd în premieră. Ştiţi deznodământul bancului: „Aşa ceva nu există!”

Mulţi ziarişti experimentaţi, care nu au muşcat din campaniile sistemului de a denigra oameni pe bandă rulantă, mi s-au jurat că ştiu ei bine că omul lucrează „la plic”. I-am întrebat dacă există martori ai acestor acte de corupţie nicuşoriste. Invariabil mi se răspundea: „Băi, omul nu vrea să facă d-astea, că n-are nici un interes pentru un scandal în care să-i atârne numele”… ziceau ei. De auzit însă, era sigur că „au auzit”.

Eu am o replică preferată în cazuri d-astea: „Dar despre mine ce-ai auzit!?” „Eh, kkturi, Liviule. Îţi dai seama că nu pun botul la aşa ceva. Că te ştiu…”. Două dintre zvonuri, vă zic eu, erau că „Mihaiu e securist şi că a făcut jaf în Deltă”. Păi, nu sunt eu milionar din jafuri protejat de securişti!!? Sunt.

 Întorcându-ne la problema de logică iconoclastică vis-à-vis de „infractorul” nostru care riscă să ajungă primar pe locul cu cel mai mare buget din Ro:

1. Nicuşor Dan dădea administraţiiile locale ale Bucureştilor în judecată, câştigând în instanţă împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor care au sluţit capitala, peste 170 de procese definitive. Ca să înţelegem mai bine contextul acestei nopţi a minţii anti-nicuşoriste: Omul lua bani de  la victime pentru a le lua apărarea în instanţă împotriva celor care aveau milioane în conturi şi împotriva prea-cinstiţilor Onţanu, Piedone, Oprescu, Firea, Negoiţă, Tudorache şamd.

Cum ar veni, olimpiatul internaţional, devenit haiducul „Plicuşor de la Sorbona”, lua bani de la săraci, ca să se lupte cu bogaţii care administrau cinstit în folosul comunităţii.

Pe când, televiziuni ca Antena 3 sau Rtv făceau fix vice-versa şi nu înţelegeau antiteza problemei.

Era tot un fel de „girafă”. Normalitatea circulaţiei şpăgii era, în cazul lui, inversată. De unde, probabil şi zvonul aruncat de elevul generalului de Securitate, Iulian Vlad, şi protejatul penal al sistemului, Cozmin Guşă, cum că Nicuşor Dan ar fi „pe invers”. Adică bisexual.

Şi, nu-i aşa, rafinatul matematician nu recunoaşte nici una nici alta. Wow1.

 2. În înregistrarea „explozivă” adusă de Dănuţa B (trecută în şapou, la televiziunile cocoşate cu bani publici de la PMB, cu inedita calitate vizuală, „Vedetă”, şi al cărui c.v., Valeriu Nicolae, nu-l va putea termina, fără să-l consulte pe generalul Ciocârlan) în care avem următoarele elemente pentru „procurorii” fără nici un pic de carte:

a) Aşadar, un deputat şi un ongist sună un consilier al Primăriei Sectorului 4 să semnaleze un abuz pe care un avocat al victimei i l-a semnalat pe holurile tribunalului. Şi pe care instanţa l-a validat ca abuz.

Pe cale de consecinţă, cel care este pus acolo să reprezinte intersul cetăţenesc sună la Primărie, trimite şi nişte acte care să dovedească abuzul. Eu, personal, am sunat de sute de ori la primărie, guvern, ministere pentru a face diferite forme de trafic de influenţă. Unul dintre ele este: Parcul Natural Văcăreşti. Are Ponta zeci de înregistrări cu mine de la câte telefoane i-am dat în interesul unei arii naturale pe care alţii ar fi vrut-o cartiere rezidenţiale sau pământuri de vândut la samsari.

Iar croitoresele şi antenele lui Pandele şi Firea ţipă, fix când PMB-ul se află într-un dezastru istoric, cum că e „trafic de infuenţă". Ba mai mult, Dan Cristian Popescu, ex-viceprimar PNL şi candidat PSD la sector 2 cu ajutorul Gabrielei Firea, spune la teveul fugarului SRI, Sebi Ghiţă: „Eu am studiat în SUA. Acolo, acum, Nicuşor Dan era scos din joc”. Bunăoară, în ţara în care lobby-ul pe bani face ravagii, un congressman care semnalează cu acte un abuz, ar fi fost scos din joc..

Cam cât de mare trebuie să-ţi fie prostia încât să debitezi un asemenea agramatism politic!!? Dude, dacă era aşa, tot Congresul ar fi fost arestat încă de la înfiinţare.

După această logică a croitoresei şi a stăpânilor ei, cel care se interesează de soarta unui anonim supect de a fi abuzat de o administraţie, adică specialitatea ONG-ului "Salvaţi Bucureştiul", este un şpăgar. Deoarece, există argumentul că victima este un interlop. Wow2

 3. Avocatul „Câinelui”, adică al interlopului demolat ilegal, vine, confirmă şi povesteşte în Libertatea întâlnirea de pe holurile tribunalului şi actele procesuale. Tot în acest cotidian, Nicuşor Dan certifică cu contul asociaţiei şi al său că nu a primit nici o donaţie de la victime.

 4. Care-i concluzia firească a echipei Guşă, Pieleanu, Budeanu pe banii PSD-Pandele&Firea: „ND este un şpăgar care face trafic de influenţă”.

Care-i logica echipei de campanie Firea-Pandele: Nimeni nu poate face aşa ceva în România fără să ceară şpagă! Nici un deputat nu face asta doar pentru cetăţeni. Ei ştiu cel mai bine. Wow3.

 5. Care sunt zvonurile pe care le-aruncă insistent zilnic pentru a demoraliza electoratul nehotărât: 

„Nicuşor Dan va fi retras din cursă” şi „Este blat PSD-PNL pe bani pentru Firea”. „Nicuşor Dan este şi homosexual”. Wow4.

 Singura problemă reală a acestei cabale, alcătuite din PSD şi televiziunile de casă şi spadă, este una singură:

Cine le mai dă lor banii contribuabilului, oh, vai, dacă Nicuşor Dan câştigă!? Că ăsta „ia bani” doar de la victime. Nu de la călăi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici