COMENTARIU: Lupte în noroi la nivel înalt

După Ponta, Băsescu e purtător de coadă îmbârligată (M-am învăţat: când te bagi în cocină, te mănâncă porcii). După Băsescu, Ponta este o mâţă mititică (Când am spus că se poartă ca un pisic, cu mine). Ambii s-au coborât la nivel patruped din pricină de bani, o abreviere şi folosindu-se de o femeie.

1163 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Lupte în noroi la nivel înalt

Victor Ponta, Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Paradoxul este că, stând biped şi gândind asemenea, ambii cred şi spun că reducerea taxei buclucaşe este bună, utilă şi trebuie aplicată mintenaş: "Dacă aş fi prim-ministru, aş adopta reducerea CAS acum", zice Traian Băsescu. "Evident, din 1 octombrie vom avea şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale...dacă nu scădem acum, nu o să mai putem scădea niciodată", s-a auzit un ecou de la Victor Ponta. Ca din senin au fost identificate şi sursele pentru susţinerea operaţiunii, motivul luptelor în noroi duse de două zile de către preşedinte şi premier.

Diriguitoarea Finanţelor, domnişoara Petrescu şi abrevierea MTO s-au topit suferind în peisaj.

Dar la ce bun aceste vânzoleli faţă de care, biet privitor, nu poţi rămâne decât cu gura căscată şi fluiera a pagubă? Bâlciul cu fluturări patologice în care s-au expus de zor şi cu sete Traian Băsescu şi Victor Ponta este exclusiv în folosul lor. Aşa înţeleg ei că ar câştiga concursul naţional "Oglindă, oglinjoară, cine-i mai dihai bărbat din ţară?".

Şi pentru că în dispute de "bărbăţie" (mare angoasă şi idee fixă ale politicianului român) trebuie să fie musai şi o femeie, s-au folosit şi de Ioana Petrescu. Pe post de combustibil pentru întreţinerea "galanteriilor" pline de hachiţe.

Cred că, de fapt, ambii o folosesc. Dar pentru luptele în noroi, este un pretext taman bun. Ca şi pentru marea "revenire" de după. "Eu sunt convins că această doamnă este bine echipată din punct de vedere teoretic", s-a arătat mieros-ipocrit Băsescu. Dacă Ioana Petrescu şi-ar da seama ce i se întâmplă, ar demisiona cu demnitate. Aşa, se mulţumeşte să cadă în obişnuita-i muţenie comodă. Ministrul Finanţelor "lucrează"!

Aceste lupte în noroi sunt şi nişte teste pe care Victor Ponta şi Traian Băsescu le fac pe sine şi pe public. Să vadă cât li se poate umfla ego-ul şi la câtă desconsiderare pot supune publicul. Nu pot admite însă că sictireala publicului ar putea să le dezumfle "eu"-rile, tocmai când se hâţână mai dulce în hamacurile omnipotenţei.

Coborârile în mocirlă vor continua. Se prefigurează încăierarea "Cine-l pune pe comisarul european?", deşi ambii "luptători" au aceeaşi opţiune. Dar mai importantă pentru ficatul lor decât participarea discretă la negocieri foarte delicate, care ar trebui să fie în folosul României, este îmbăţoşarea "Cine îi dă ausweis-ul de comisar lui Dacian Cioloş?" şi cine se va împăuna cu meritul.

O nouă dovadă că luptele în noroi merg şi la export.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici