COMENTARIU Marius Oprea | Raed Arafat, dus de Cîţu la liberali, să explice ”restricţiile”. N-o duce şi pe Şoşoacă, pentru echidistanţă?

N-am ştiut că Raed Arafat este membru al PNL. Dacă nu e, atunci ar fi trebuit să evite să meargă la şedinţa conducerii unui partid, ca să explice cum stăm şi de ce sînt necesare restricţiile. Nu contează că i-a cerut Cîţu, care a comis astfel un abuz. Covid-19 nu are culoare politică.

5902 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Marius Oprea | Raed Arafat, dus de Cîţu la liberali, să explice ”restricţiile”. N-o duce şi pe Şoşoacă, pentru echidistanţă?

COMENTARIU / Raed Arafat, dus de Cîţu la liberali, să explice ”restricţiile”. N-o duce şi pe Şoşoacă, pentru echidistanţă?

Altfel, de ce nu s-ar duce Arafat şi la sediul USR-PLUS, că de la acest partid e ministrul sănătăţii? Sau la cel al AUR, dacă ar fi chemat acolo, pentru că e tot partid politic parlamentar? Sau la oricare alt partid, chiar dacă n-a fost să fie să ia pragul de 5%? Altfel, n-ar avea nicio scuză, să nu meargă, de acum încolo, la orice partid e chemat.

Covid-ul, în toată această poveste, e singurul care se comportă democratic. Ca el să fie ”confiscat” şi să devină problema unui singur partid, chiar dacă de la liberali este primul ministru Cîţu, e un abuz din partea partidului respectiv şi o slăbiciune de neiertat, din partea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Surse liberale au spus că Arafat a fost adus de premier, la şedinţa conducerii PNL. Dacă lucrurile stau aşa, Cîţu a comis un abuz de putere, dar şi o prostie mai mare decît el. Se vede cît de puţină minte politică are, împingîndu-şi propriul partid în gura protestatarilor. De acum, pe bună dreptate, liberalii vor fi asociaţi în mod direct, ei şi numai ei, cu interdicţiile nou impuse. Arafat a primit astăzi, atît el, cît şi măsurile sale, girul liberalilor. Pentru că nu i s-a cerut acolo să renunţe la interdicţii, care deja costă mult guvernul, în privinţa popularităţii măsurilor.

Dar, de azi încolo, prin prostia lui Cîţu, restricţiile îi costă doar pe liberali. Se înţelege, pe bună dreptate, că decizia lui Arafat are girul lor politic.

Tîmpenia făcută de Cîţu a fost sesizată de fostul ministru pesedist Florian Bodog, pe pagina sa de facebook, într-o postare care are efectul muşeţelului, faţă de dimensiunile acestei prostii politice. Dar cam atît – pentru că PSD e inexistent, ca partid de opoziţie – cum spunea cineva, e un ”zero în genunchi”.

Unii liberali au fost chiar mai critici decît pesediştii – de pildă Florin Roman a spus despre prezenţa lui Arafat la şedinţa PNL: "Nu ştiu cine a avut măreaţa idee, dar greşeli de genul acesta costă politic întregul PNL! Practic, se induce ideea că PNL este partidul care se asociază cu măsurile restrictive luate de Raed Arafat, unele necesare, fără îndoială, dar altele ce ridică mari semne de întrebare!... Genul acesta de greşeli politice nu fac altceva decât să îngroape munca liberalilor!” Corect. După care, tot Roman încearcă să ”dreagă busuiocul”, postînd următoarele: ”Vă spun direct: niciodată, în calitate de vicepreşedinte al partidului de guvernământ, nu am fost consultaţi în legătură cu aceste măsuri. Şi nu e treaba noastră, a politicienilor, să ne băgăm peste deciziile specialiştilor. Dar, cu toţii, avem dreptul să fim informaţi corect şi lămuriţi”. O lămurire care costă scump, din punct de vedere politic.

Primul ministru Cîţu se poartă ca un agent electoral al USR-PLUS, dinamitîndu-şi propriul partid, asociat acum direct, orice ar mai încerca să spună Florin Roman sau oricare alt liberal, despre restricţiile impuse. Nu le-au sancţionat, nu i-au cerut lui Raed Arafat să le înmoaie, să slăbească şurubul – ceea ce înseamnă asumarea lor exclusivă. Ministrul sănătăţii Voiculescu de la USR-PLUS tace fericit: s-au oferit liberalii drept ”ţintă-piept” a nemulţumirilor. Nu că n-ar merita, cu un asemenea prim-ministru, care se mai visează şi preşedintele PNL. Acum, Cîţu mai lipseşte să ”dreagă busuiocul”, în felul lui: să o cheme şi pe Şoşoacă la partid, cu proxima ocazie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
raed arafat,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici