COMENTARIU: Ziua Candidaţilor, faza pe sediu (PDL)

"Speedy" Emil s-a lansat pentru încă o tură la volanul democrat-liberalilor conform reputaţiei sale: fuguţa, în mijlocul treptelor din Modrogan, anturat de un grup din care răsăreau toate femeile strong ale partidului.

39 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Ziua Candidaţilor, faza pe sediu (PDL)

COMENTARIU: Ziua Candidaţilor, faza pe sediu (PDL) (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Agăţat de simbolistica scării (locul comun al urcuşului, coborâşului şi mai ales al continutăţii dincolo de urgii), Emil Boc a promis că se va lupta pentru buzunarele noastre, care vor atârna doldora doar cu PDL "piua întâi" la împărţirea bucatelor. Până la a ne aduce cu gustul bunăstării în cerul gurii, micul premier a avut permanent România în vârful limbii: numele ţării a fost pronunţat, într-o frază, de patru ori in mai puţin de treizeci de secunde. Şi a dat asigurări că este un om de echipă. Într-adevăr, se estompa în grup, ca un catalizator abscons. "Primo tempo" din Ziua candidaţilor din Modrogan s-a încheiat cu îndemnul călător: "Hai la drum!". Şi dus a fost: spre Palatul Victoria.

Dacă aidoma unui adevărat premier, lui Emil Boc îi pasă de buzunare, lui Vasile Blaga, ca unui adevărat secretar general (al PDL), îi pasă de inimă. De inima partidului, căci, după propriile vorbe fostul ministru de Interne "iubeşte" PDL. Şi, prin trasul de gumilasticul pozitivităţii, la rândul lor, românii sunt îndrăgostiţi de politicile de centru-dreapta emanate dinspre PDL, după cum a citat Blaga dintr-un studiu anonim."Secundo tempo" s-a încheiat printr-un îndemn poticnit pentru o "competiţie a ideilor şi strategiilor", chestiune abstractă, care pragmaticului Blaga i se potriveşte ca piperul în ochi.

Şi pentru că tot ce nu s-a spus în această zi trebuia să poarte un nume, "terţio" şi ultima scurgere de timp i-a aparţinut lui Toader Paleologu. Venit în fum de pipă şi topit, "privind spre viitor", după vreo cinci minute, cum şade bine unui exponent de filosofie a moţiunilor minoritare, minimaliste, cu autor unic, cu adresabilitate industriilor culturale, apărării patrimoniului, dar şi "bobocilor" din PDL "fără funcţii şi grade".

Deşi evenimentele s-au consumat în descrescendo (ca timp), coordonatele dominante respirate de "axele" Boc şi Blaga au fost: limba de lemn adusă aproape de desăvărşire, dorinţa fierbinte de a fi stăpânii manetelor şi, nici nu se putea altfel, umbra preşedintelui (invocată de Vasile Blaga, străbătut de fiorul unui "parteneriat sincer" cu marele B. din Deal şi materializată în "momentul" Boc prin însăşi prezenţa mezinei prezidenţiale).

Deja Vasile Blaga se duce să-şi întâlnească prietenii şi neprietenii la Parlament şi are calendar milităresc de campanie. Emil Boc o va lua mai cătinel, căci îl strâng "tenişii" trendy de prim-ministru."Variabila" Paleologu e doar vis cu miros slab de lămâiţă.

Deşi din întreaga poveste nu se iţeşte, momentan, o vână de surpriză, totuşi, bate vânt garantat de încleştare, cu miros de grindină.

(Comentariu realizat de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici