Comisia de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă cere în scris răspunsuri de la Guvern

Preşedintele comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, Marius Budăi (PSD), a declarat că în forul legislativ a fost luată decizia de a transmite, în scris, întrebări, premierului Ludovic Orban privind legăturile sale cu directorul Unifarm, Adrian Ionel, şi achiziţia măştilor de protecţie.

85 afișări
Imaginea articolului Comisia de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă cere în scris răspunsuri de la Guvern

Comisia de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă cere în scris răspunsuri de la Guvern

Comisia parlamentară a adresat întrebări şi către Guvern, legate de componenţa şi competenţa GCS, dar şi către directorul Unifarm, în privinţa achiziţiilor făcute în perioada de urgenţă. 

„Vom solicita Guvernului să ne prezinte clar componenţa Grupului pentru Comunicare Strategică şi cine răspunde pentru eventualitatea unor situaţii de comunicare eronată către public şi mass-media.

Am observat ieri (luni - n.r.) o încercare hilară din partea directorului Unifarm, să spună că nu poate răspunde acestor solicitări, invocând secretul comercial. Iată că această situaţie nu va mai putea fi invocată în relaţia cu comisia parlamentară.

E o încercare proastă din partea lui Orban şi PNL, am putea spune că PNL secretizează hoţia la Unifarm. Am observat ieri (luni - n.r.) în Parlament că domnul Orban nu a dorit să comunice dacă are sau nu legături cu acea doamna care a propus şpaga către Unifarm.

De această dată, comisia le va adresa domnului Orban în scris şi va fi obligat să răspundă la intrebări, dacă a intervenit să rezilieze contractul cu acele măşti proaste, dacă a avut cunoştinţă despre ce se întâmplă la Unifarm”, a spus Marius Budăi, la finalul şedinţei comisiei de anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici