Comisia de apărare din Senat va cere SPP un raport, dar nu-l va audia pe Pahonţu

Membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au decis, marţi, cu majoritate de voturi să solicite SPP doar un raport referitor la modul în care preşedintele Traian Băsescu a fost informat despre activitatea fratelui său, fără a-l audia pe şeful SPP, Lucian Pahonţu.

138 afișări
Imaginea articolului Comisia de apărare din Senat va cere SPP un raport, dar nu-l va audia pe Pahonţu

Şeful SPP, Lucian Pahonţu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei, de senatorul PSD Ilie Sârbu, membru al comisiei, care a precizat că preşedintele comisiei, Corneliu Dobritoiu, a votat pentru audierea şefului SPP.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că membrii acestei comisii vor cere o informare scrisă din partea SPP faţă de măsurile de protecţie informativă ale preşedintelui României pe timpul vizitei sau vizitelor la Clanul Bercea.

El a menţionată că aceasta este sarcina remisă comisiei de către Biroul Permanent.

”Dacă, în baza raportului este necesar să clarificăm unele aspecte care sunt prevăzute în raport prin intervievarea directorului SPP, o vom face”, a menţionat acesta.

El a arătat că membrii comisiei au solicitat acesta raport până luni, la ora 12.00, iar documentul va fi multiplicat şi distribuit membrilor comisiei, iar săptămâna viitoare, miercuri, când Comisia de apărare se va reuni din nou, să poată discuta şi să dea un vot în cunoştinţă de cauză.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, vineri, că va face demersuri pentru ca "rapoartele SRI şi SPP" privind protecţia şefului statului "în cazul vizitelor la clanul Bercea" să ajungă la Comisile Parlamentare pentru un raport din care să rezulte dacă preşedintele a fost sau nu informat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici