Comisia de muncă a Camerei, mandatată să finalizeze raportul la Legea pensiilor până la 1 septembrie

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să mandateze Comisia de Muncă să finalizeze raportul la Legea unitară a pensiilor până la 1 septembrie, a declarat, miercuri, preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase.

15 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a Camerei, mandatată să finalizeze raportul la Legea pensiilor până la 1 septembrie

Comisia de muncă a Camerei, mandatată să finalizeze raportul la Legea pensiilor până la 1 septembrie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ea a precizat că raportul comisiei ar urma să intre în dezbaterea plenului în prima săptămână a sesiunii parlamentare din toamnă.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii a fost aprobat de Guvern la începutul acestui an, adoptat de către Senat după mai multe luni de dezbatere şi se află în discuţia Camerei Deputaţilor.

Reprezentanţii FMI au cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată de Parlament până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii revin din vacanţă abia la începutul acelei luni.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au întâlnit, marţi, cu premierul Emil Boc.

"FMI a cerut Guvernului să se asigure că legea sistemului unitar de pensii va fi adoptată rapid de Parlament, cel târziu până la 15 septembrie, dar Executivul a insistat ca acest termen să fie amânat şi împins măcar până la 30 septembrie, explicând că parlamentarii sunt în vacanţă şi revin la lucru abia la începutul acelei luni, astfel că nu există timp suficient de încadrare în termenul solicitat", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici