Comisia de muncă a făcut primul pas pentru eliminarea pensiilor speciale. Cele două excepţii prevăzute de proiect

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a votat, marţi, un raport de adoptare pe proiectul PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi, funcţionari publici cu statul special, membri ai corpului diplomatic. Excepţie fac militarii şi poliţiştii.

7077 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă a făcut primul pas pentru eliminarea pensiilor speciale. Cele două excepţii prevăzute de proiect

Comisia de muncă a făcut primul pas pentru eliminarea pensiilor speciale. Cele două excepţii prevăzute de proiect

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Pensiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor şi poliţiştilor.

Dezbaterile au avut loc pentru ambele iniţiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât şi a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Preşedintele comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon, a afirmat că „nimeni în Europa, nu este la fel de drastic cum suntem noi".

"Şi doamna Monica Macovei are pensie specială de la Parlamentul European, că nu i-a plătit-o Junker, tot românii o plătesc”, a mai spus Adrian Solomon.

Camera Deputaţilor este forul legislativ decizional în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici