Comisia de muncă din Senat a respins acordarea de sporuri pentru persoanele cu handicap vizual

Senatorii in Comisia de muncă au respins miercuri un articol din Legea salarizarii care prevedea acordarea unui spor de 15% din salariul de bază pentru persoanele cu handicap vizual grav şi accentuat.

962 afișări
Imaginea articolului Comisia de muncă din Senat a respins acordarea de sporuri pentru persoanele cu handicap vizual

Comisia de muncă din Senat a respins acordarea de sporuri pentru persoanele cu handicap vizual

În cadrul dezbaterilor asupra articolului din lege, senatorul PMP Traian Bădulescu a spus că există pericolul unei discriminări prin adoptarea articolului.

"Credeţi că merită doar persoanele cu handicap vizual? Sau toate persoanele cu handicat? Creăm o discriminare între tipurile de handicap. Cei care au handicap vizula beneficiază, cei care au alte tipuri de handicap nu vor beneficia", a spus senatorul PMP Dorin Bădulescu.

"Aşa a fost prevăzut şi până acum în legislaţie. Am considerat că persoanele care au dizabilităţi trebuie să fie integrate, să nu se facă niciun fel de discriminare faţă de celelalte persoane. Ele beneficiază prin Codul fiscal de cu totul alte avantaje (…) Considerăm că nu vrem să facem o altă formă de discriminare. O persoană fără un picior poate să lucreze foarte bine la un birou, nu e niciun fel de problemă", a replicat ministrul Muncii Lia Vasilescu.

Senatorul USR Florina Presadă a propus păstrarea termenului de "handicap" şi eliminarea termenului "vizual" din textul legii.

"Am înţeles că în legislaţia din România nu am introdus încă termenul de dizabilitate. Eu zic să păstrăm termenul de handicap tocmai pentru a avea un punct de referinţă legal şi să eliminăm «vizual» din textul articolului. Pentru că acolo spunem clar «handicat grav sau accentuat». E foarte simplu", a spus senatorul USR Florina Presadă.

Propunerean senatorului USR a fost respinsă. Senatorii au votat excluderea din lege a articolului, urmând ca textul să fie reformulat şi introdus sub forma unui amendament, atunci când legea va intra în dezbaterea plenului Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici