Comisia Europeană: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile Schengen, dar decizia admiterii este politică

România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar decizia admiterii celor două state în zona de liberă circulaţie este de natură politică, anunţă Comisia Europeană.

1703 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile Schengen, dar decizia admiterii este politică

Comisia Europeană: România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile Schengen, dar decizia admiterii este politică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru admiterea în Schengen, dar decizia nu aparţine Comisiei Europene, a declarat Natasha Bertaud, purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar.

"Nu este o decizie care să fie luată de Comisia Europeană, este o decizie politică ce trebuie luată de Consiliul Uniunii Europene şi de Consiliul European", a spus Natasha Bertaud, conform site-ului Novinite.com.

În urmă cu câteva ore, vicepremierul bulgar Meglena Kuneva afirma că admiterea Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen este parte a soluţiei pentru depăşirea crizei imigranţilor din Uniunea Europeană. "Admiterea Bulgariei şi României în sistemul de liberă circulaţie Schengen este parte a ecuaţiei securităţii comune a Uniunii Europene", a declarat Meglena Kuneva.

"Fiind expusă valurilor de refugiaţi, dar şi ţară de tranzit în acelaşi timp, Bulgaria este foarte interesată să existe o politică la nivelul UE şi să adere la Zona Schengen", a subliniat vicepremierul bulgar. Aderarea la Schengen este cu atât mai relevantă în acest moment, când se discută despre securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene, a subliniat Meglena Kuneva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici