Comisia juridică a considerat că numirea lui Valer Dorneanu la CC a fost invalidată nejustificat

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a exprimat marţi opinia conform căreia Valer Dorneanu (PSD) a fost invalidat nejustificat pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în 2010.

338 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a considerat că numirea lui Valer Dorneanu la CC a fost invalidată nejustificat

Comisia juridică a considerat că numirea lui Valer Dorneanu la CC a fost invalidată nejustificat (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedinte al comisiei a spus că punctul de vedere al acesteia, transmis Biroului Permanent este că, în 2010, hotărârea iniţială a Camerei de a a-l declara câştigător pe Valer Dorneanu pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a fost invalidată nejustificat.

"Printr-o soluţie nejustifictă, preşedintele Camerei de atunci a dispus invalidarea acestuia", a menţionat Nica.

Comisia consideră că, atunci, a fost reluat în mod nejustificat procesul de vot, iar din documente rezultă că actualul judecător la CC Ştefan Minea a obţinut 167 de voturi şi nu 168 de voturi cât era necesar.

Punctul de vedere va fi înaintat Biroului Permanent al Camerei, care va lua o decizie.

Liderul grupului PSD Marian Neacşu a solicitat, luni, Biroului Permanent adoptarea de către Cameră a unei hotărâri prin care judecătorul Ştefan Minea să fie declarat "neales" la Curtea Constituţională, pe motiv că acum patru ani a fost ales "ilegal" şi să se treacă la alegerea unui nou judecător.

Biroul Permanent a retrimis, luni, la Comisia juridică sesizarea lui Neacşu pe motiv că "membrii Comisiei juridice nu au trimis o soluţie la precedenta sesizare a lui Neacşu, că au apărut unele neconcordanţe şi au retrimis sesizarea Comisiei juridice pentru reanalizare”.

Neacşu, a sesizat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe 10 iunie, în legăturã cu alegerea, în 2010, ca judecător la Curtea Constituţională a lui Ştefan Minea, deşi, cu câteva zile înainte de acel moment, plenul comun votase un alt candidat, pe Valer Dorneanu, propus de PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici