Comisia juridică a dat raport favorabil cererii procurorilor în cazul lui Eugen Bejinariu, acuzat în Dosarul "Microsoft"/ UPDATE: Şedinţa de plen, suspendată

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut.

419 afișări
Imaginea articolului Comisia juridică a dat raport favorabil cererii procurorilor în cazul lui Eugen Bejinariu, acuzat în Dosarul "Microsoft"/ UPDATE: Şedinţa de plen, suspendată

Comisia juridică a dat raport favorabil cererii procurorilor în cazul lui Eugen Bejinariu. DNA cere urmărirea penală pentru abuz în serviciu în dosarul "Microsoft"

UPDATE 16.20 Şedinţa Camerei Deputaţilor de luni, în care trebuia să se voteze cererea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Eugen Bejinariu a fost suspendată din lipsă de covrum, în sală fiind prezenţi doar 130 de deputaţi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a suspendat şedinţa, în condiţiile în care îşi înregistraseră prezenţa doar 130 de deputaţi. Cvorumul Camerei Deputaţilor este de 177 de deputaţi.

Biroul Permanent a reprogramat şedinţa pentru lunea următoare, începând cu ora 15.00.

''Veţi constata că majoritatea PSD-ALDE nu a întrunit cvorumul de şedinţă necesar să se ridice imunitatea dlui deputat Bejinariu. Era mai mult decât de aşteptat ca PSD să se comporte aşa cum îl ştim: împotriva oricărei cereri de a se prezenta un parlamentar în faţa justiţiei să dovedească că nu este vinovat de ceea ce este acuzat'', a declarat liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, înaintea şedinţei de plen.

ŞTIRE 15:40 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au dat luni raport favorabil cererii procurorilor în cazul deputatului Eugen Bejinariu, în favoarea cererii procurorilor votând 11 deputaţi, cinci împotrivă, iar doi s-au abţinut.

 "Rezultatul este următorul: pentru începerea urmăririi penale au votat 11 colegi, împotrivă cinci şi două abţineri. În total, 19 buletine care au fost împărţite", a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.

Eugen Bejinariu a declarat, după ce a ieşit din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, că le-a cerut colegilor "să se uite pe materialul probator şi să dea un vot conştiinţei fiecăruia".

DNA cere urmărirea penală a fostului secretar general al guvernului, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, pentru abuz în serviciu în dosarul "Microsoft".

Cererea de urmărire penală pentru fostul ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, Eugen Bejinariu, în prezent deputat, a fost transmisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca aceasta să sesizeze Camera Deputaţilor.

Acuzaţia pe care procurorii anticorupţie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

"Bejinariu Eugen a exercitat următoarele activităţi: a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 şi nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitaţii publice; a iniţiat şi susţinut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat; a semnat contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft din data de 15.04.2004 şi actul adiţional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziţia din sursă unică", potrivit cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici