Comisia PSD-PNL pentru suspendarea lui Băsescu are 8 membri, printre care Şova şi Tăriceanu

Comisia PSD şi PNL care va redacta cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu are în componenţă opt membri, patru de la PSD şi patru de la PNL, printre care şi Călin Popescu Tăriceanu, au precizat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din cele două partide.

641 afișări
Imaginea articolului Comisia PSD-PNL pentru suspendarea lui Băsescu are 8 membri, printre care Şova şi Tăriceanu

Comisia PSD-PNL pentru suspendarea lui Băsescu are 8 membri, printre care Şova şi Tăriceanu (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, de la PSD în componenţa Comisei vor intra Dan Şova, Florin Iordache, Ioan Chelaru şi, probabil, Toni Greblă.

De la PNL, în componenţa Comisiei vor intra Călin Popescu Tăriceanu, Eugen Nicolăescu, Ciprian Dobre şi Mircea Diaconu, au mai arătat susele menţionate.

Prima şedinţă a Comisiei va avea loc, cel mai probabil, marţi.

Liderii USL au anunţat, luni, că au decis declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut că acest demers al USL "nu e un moft, nu e o invenţie de agendă" şi a adăugat că este conştient de faptul că "este o lume în care politicienii i-au obişnuit pe toţi cu demersuri care să însemne altceva".

Antonescu anunţa, luni dimineaţă, că PSD, PNL şi PC urmează să desemneze reprezentanţi proprii într-o comisie comună a USL care să redacteze cererea de suspendare care va fi trimisă Parlamentului.

El a precizat că, probabil după o săptămână, această cerere de suspendare va fi discutată de grupurile parlamentare ale opoziţiei, iar, dacă aceasta va fi asumată, se va iniţia procedura prevăzută de Constituţie.

Antonescu a afirmat că USL doreşte să iniţieze "o largă dezbatere publică" în legătură cu procedura de suspendare, pentru a constitui "un larg curent public".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici