Comisia SIE va avea cu 2 membri în plus – Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP)

Comisia SIE va avea, începând de miercuri, 2 membri noi, plenul reunit al celor două Camere votându-i în această calitate pe Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP).

177 afișări
Imaginea articolului Comisia SIE va avea cu 2 membri în plus – Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP)

Comisia SIE va avea cu 2 membri în plus – Dorel Căprar (PSD) şi Dorin Bădulescu (PMP)

Astfel, Dorel Căprar a întrunit 343 de voturi „pentru” şi 15 voturi „împotrivă, în timp ce Dorin Bădulescu a cumulat 337 de voturi „pentru” şi 21 de voturi „împotrivă”.

Camera Deputaţilor şi Senatul (for decizional) au adoptat, anterior, o iniţiativa legislativă care prevede creşterea numărului de membri ai Comisiei pentru controlul SIE de la 5 la 7 parlamentari.

"Controlul asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe este exercitat de Parlamentul României, cu respectarea secretului asupra mijloacelor şi surselor de informare. În acest scop se constituie o comisie specială formată din patru deputaţi şi trei senatori, aleşi din cadrul comisiilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale celor două Camere", potrivit iniţiativei legislative de modificare a alineatului (1) al articolului 3 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE.

Modificarea se impune “ca o necesitate pentru corelarea principiului reprezentării cu cel al configuraţiei politice actuale din cele două Camere ale Parlamentului asigurându-se astfel participarea la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, semnată de deputaţi de la toate partidele politice.

Numărul de membri ai Comisiei pentru controlul activităţii SIE creşte de la 3 deputaţi şi 2 senatori la 4 deputaţi şi 3 senatori.

Tot miercuri, Parlamentul l-a votat şi pe Lucian Stanciu (USR) ca membru în Comisia SRI, în locul lui Manuel Costescu (USR), care a demisionat din Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici