Comisia Udrea cere revocarea şi urmărirea penală a ministrului PDL

Comisia de anchetă propune Camerei să aprobe cererea de revocare a Elenei Udrea de la conducerea Ministerului Turismului şi a Cristinei Trăilă de la şefia ANRMAP, precum şi urmărirea penală a lui Udrea pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu şi conflict de interese.

40 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea cere revocarea şi urmărirea penală a ministrului PDL

Comisia Udrea cere revocarea şi urmărirea penală a ministrului PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele comisiei, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că raportul a fost votat în unanimitate de parlamentarii din comisie.

De asemenea, potrivit lui Orban, raportul va fi depus joi la Biroul Permanent al Camerei, alături de anexe.

Comisia de anchetă cere ca plenul Camerei să aprobe sesizarea Curţii de Conturi pentru verificarea modului în care a fost efectuată execuţia bugetară la MT, precum şi pentru verificarea oportunităţii şi legalităţii cheltuirii banilor publici cu ocazia evenimentului de lansare a campaniei "Romania, land of Choice", din 5 iunie 2009, de la Paris, pentru contractele de publicitate externă la Eurosport şi CNN, pentru programele "Paşte în Bucovina", "Lumină la malul mării", inclusiv pentru concertul lui Goran Bregovici, precum şi pentru toate contractele care au făcut obiectul anchetelor comisiei.

Comisia mai propune sesizarea ANAF pentru luarea măsurilor legale care se impun pentru contractele dintre Ministerul Turismului cu SC Eurofirm Art SRL.

Totodată, comisia solicită Camerei să aprobe sesizarea BNR pentru cercetarea rescadenţării creditului Elenei Udrea de la BRD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici