Comisia Udrea îi va cere lui Boc să dispună ca ministrul Turismului să vină la audieri

Comisia parlamentară de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului îi va cere premierului Emil Boc să dispună ca ministrul Elena Udrea să se prezinte la comisie şi să răspundă întrebărilor, a declarat, joi, preşedintele comisiei Ludovic Orban.

18 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea îi va cere lui Boc să dispună ca ministrul Turismului să vină la audieri

Comisia Udrea îi va cere lui Boc să dispună ca ministrul Turismului să vină la audieri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Orban a spus că membrii comisiei îl vor sesiza primul-ministru Emil Boc cu faptul că ministrul Turismului Elena Udrea a refuzat să fie audiată de membrii comisiei.

"Am luat decizia ca, în cazul în care Elena Udrea nu se va prezenta la audieri, să-l sesizăm pe primul ministru. În foma adresei oficiale vom include şi acest episod dregadant al ministrului Turismului", a afirmat Orban, referindu-se la faptul Elena Udrea a venit la comisie, dar nu a răspuns întrebărilor parlamentarilor.

Orban a criticat atitudinea lui Udrea, arătând că aceasta a încălcat Constituţia, regulamentului Camerei Deputaţilor, şi "orice urmă de bun simţ". El a spus că niciun ministru care a făcut obiectul unei anchete nu s-a sustras anchetei, referindu-se la Monica Ridzi, Nemirschi.

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a făcut propunerea, în şedinţa comisiei, privind sesizarea primului-ministru Emil Boc în legătură cu faptul că ministrul Turismului nu se prezintă la audierile din Comisia de anchetă Udrea, iar, dacă această sesizare nu va avea efect, comisia de anchetă să solicite preşedintelui Traian Băsescu să medieze acest conflict.

"Să facem o adresă către primul-ministru pentru a clarifica poziţia premierului faţă de comportamentul doamnei ministru.(...) Să solicităm primului-ministru să se implice şi să o determine pe ministrul Turismului să participe la audieri, aşa cun prevăd legile", a spus Chiriţă.

El a arătat că, în cazul în care acest demers "nu va da roade", trebuie ca membrii comisiei să se adreseze preşedintelui Traian Băsescu pentru a media situaţia conflictuală între Parlament şi un membru al Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici