Comisia Udrea îşi declină competenţa în cazul sesizării depuse de ministrul Turismului

Comisia Udrea consideră că nu are competenţe să se pronunţe asupra sesizării ministrului Turismului privind caracterul ilegal al comisiei, deşi această sesizare a fost trimisă la comisie de către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, liberalul Ludovic Orban.

43 afișări
Imaginea articolului Comisia Udrea îşi declină competenţa în cazul sesizării depuse de ministrul Turismului

Comisia Udrea îşi declină competenţa în cazul sesizării depuse de ministrul Turismului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Orban a precizat că membrii comisiei vor redacta un punct de vedere în acest sens către Biroul Permanent deoarece, în conformitate cu Regulamentul şi Constituţia, singurul for în măsură să decidă soarta comisiei de anchetă este plenul Camerei Deputaţilor.

"Nu suntem în măsură să judecăm şi să soluţionăm o contestaţie îndreptată împotriva comisiei de anchetă. Am fi jenanţi, am fi exact în postura ministrului Turimsului care îşi recuză membrii ce compun comisia de anchetă", a afirmat Ludovic Orban.

El a adăugat că toată această problemă este "o nouă încercare disperată de a obstrucţiona activitatea comisiei, făcută de ministrul Turismului".

Orban a mai spus că membrii comisiei vor finaliza miercurea viitoare raportul de anchetă asupra activităţii Ministerului Turismului. Potrivit lui Orban, în şedinţa de joi a comisiei au fost prezentate trei rapoarte de expertiză privind achiziţiile, execuţia bugetară şi site-ul Ministerului Turismului.

"Am stabilit structura raportului, următoarea şedinţă va fi marţi, miercuri vrem să avem deja proiectul de raport final, iar miercuri, cel târziu joi, să-l adoptăm", a mai spus Ludovic Orban.

Elena Udrea a adresat o a doua sesizare Biroului Permanent în care reclama faptul că această comisie de anchetă funcţionează ilegal pe motiv că sunt posturi vacante, regulamentul comisiei lipseşte, unii membri ai comisiei s-au antepronunţat, iar biroul comisiei are un comportament abuziv.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, să trimită sesizarea ministrului Turismului împotriva membrilor Comisiei de anchetă chiar la parlamentarii din Comisie. Această decizie s-a luat cu 7 voturi "pentru", aparţinând membrilor PSD, PNL şi UDMR din Birou, în timp ce reprezenaţii PDL au cerut ca sesizarea lui Udrea să fie trimisă Comisiei juridice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici