Comisiile au aprobat bugetele a 29 de ordonatori de credite, discuţiile se reiau sâmbătă

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au adoptat, vineri seară, bugetele pe anul 2011 pentru 29 de instituţii, în forma propusă de Guvern, fiind acceptate modificări doar în cazul SIE şi al Curţii de Conturi, dezbaterile pe anexa ordonatorilor de credite urmând să fie reluate sâmbătă dimineaţă.

19 afișări
Imaginea articolului Comisiile au aprobat bugetele a 29 de ordonatori de credite, discuţiile se reiau sâmbătă

Comisiile au aprobat bugetele a 29 de ordonatori de credite, discuţiile se reiau sâmbătă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Bugetul Curţii de Conturi, de altfel primul luat în discuţie de parlamentari, a fost adoptat cu o modificare prin care o sumă de 4,5 milioane de lei de la cheltuieli de personal se transferă la capitolul cheltuieli de capital.

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, le-a cerut membrilor comisiilor reunite de buget-finanţe suplimentarea bugetului cu 4,5 milioane lei la capitolul cheltuieli de capital, explicând că sunt probleme cu sediile, din cauză că multe imobile au fost revendicate de moştenitori.

O altă excepţie a fost în cazul bugetului SIE, care a fost suplimentat cu 5 milioane de lei la capitolul "Bunuri şi Servicii", bani care vor fi primiţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Bugetele altor instituţii, între care SRI, STS, SPP, Administraţia Prezidenţială, ICCJ, CSM, CC, AEP, CNSAS, ANI, Academia Română, SRR, SRTV, ICR, au fost aprobate fără amendamente.

Bugetul ORNISS, care urma să fie aprobat vineri seară, a fost amânat pentru duminică.

De asemenea, nu a fost dezbătut bugetul Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, instituţia neavând un reprezentant care să susţină proiectul.

Anterior dezbaterii bugetului defalcat pe ordonatorii de credite, parlamentarii din comisiile reunite au aprobat cele 41 de articole ale Legii bugetului de stat pe 2011.

Parlamentarii nu au adoptat, dintre amendamentele de fond, nici măcar un amendament formulat de PDL, admis de Guvern, care se referea la mărirea coeficientului negociabil din valoarea sumelor virate, pe baza căruia se calculează cheltuielile pentru transmiterea şi achitarea drepturilor de asistenţă socială finanţate din bugetul de stat sau din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale şi care se plătesc la domiciliul beneficiarilor prin Compania Naţională "Poşta Română".

În finalul şedinţei au existat dispute privind amendamentele referitoare la lăcaşuri de cult. După o pauză de jumătate de oră, comisiile de buget, finanţe au decis amânarea pentru duminică a discutării celor 4.000 de amendamente depuse de opoziţie pentru reabilitarea lăcaşurilor de cult din fonduri suplimentare din bugetul SGG.

Parlamentarii urmează să reia discuţiile pe bugetul defalcat pe ordonatorii de credite, sâmbătă, la ora 9.00, având programată încheierea şedinţei la miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici