Comunitatea Declic, denunţ pe numele premierului Florin Cîţu pentru instigare la abuz în serviciu

Comunitatea Declic anunţă că va depune un denunţ pe numele premierului Florin Cîţu şi pe cel al consilierei de stat Mioara Costin, pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu şi abuz în serviciu.

8753 afișări
Imaginea articolului Comunitatea Declic, denunţ pe numele premierului Florin Cîţu pentru instigare la abuz în serviciu

Sursa foto: Mediafaxfoto

Reprezentanţii asociaţiei spun că decizia de a face un denunţ a fost luată după ce în spaţiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajaţi în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîţu în lupta internă pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Denunţul este redactat de avocaţi şi va fi depus săptămâna viitoare la Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Am militat dintotdeauna pentru justiţie independentă. Vrem să fie aflat adevărul şi el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocaţii Declic au analizat speţa şi au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu. Ne dorim ca prim-miniştrii României, ca toţi demnitarii, de fapt, să înţeleagă că funcţiile din stat nu sunt instrumente pentru câştigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituţia publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moşie, nu poţi folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcţie ai avea”, a declarat directorul executiv al Declic, Tudor Brădăţan.

Reprezentanţii Declic mai spun că faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuţiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcţionar public, sprijin politic unui candidat la o funcţie în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activităţi în interesul personal al lui Florin Cîţu, folosind resurse publice ale Executivului, au precizat cei de la Comunitatea Declic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici