Comunitatea evreilor i-a acordat o distincţie fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România i-a acordat luni medalia de onoare "Prieten al comunităţilor evreieşti din România" fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu, în prezent prim-vicepreşedinte al Mişcării Populare.

362 afișări
Imaginea articolului Comunitatea evreilor i-a acordat o distincţie fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu

Comunitatea evreilor i-a acordat o distincţie fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Conform motivării acordării distincţiei, fostul şef al diplomaţiei a "susţinut acţiuni directe în procesul de sprijinire a recunoaşterii suferinţelor poporului evreu în anii Holocaustului, precum şi în cooperarea cu reprezentanţii comunităţii evreieşti din Europa şi SUA privind procesul de integrare europeană şi euro-atlantică a României".

Anul trecut, Diaconescu, a semnat în calitate de şef al Administraţiei Prezidenţiale (în mandatul Traian Băsescu) o Declaraţia de cooperare între Administraţia Prezidenţială din România şi Memorialul Yad Vashem, pentru combaterea discriminării, intoleranţei şi antisemitismului.

"Prin acest acord stabilim lărgirea acestui cadru de cooperare şi încercăm să ne adresăm clasei politice din România, tinerilor care studiază şi care dincolo de aspectele stricte educaţionale înţeleg că formarea într-o astfel de ştiinţă a recunoştinţei şi a amintirii reprezintă un argument foarte puternic în a combate ceea ce astăzi considerăm a fi un lucru rău, faţă de care şi noi, românii, suferim, şi anume discriminarea, separarea pe criterii etnice, lipsa de respect pentru identitate culturală şi religioasă", spunea Diaconescu, la evenimentul care a avut loc în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui României în Israel.

Aceeaşi distincţie a comunităţii evreieşti din România a fost acordată în 2010 primarului Sibiului Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici