Condiţia importantă pe care candidaţii UDMR trebuie să o îndeplinească pentru a participa la alegerile europarlamentare

UDMR a deschis, sâmbătă, la şedinţa CRU de la Miercurea Ciuc, procesul de selectare a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare de anul viitor şi a stabilit criteriile tehnice, printre care se numără şi cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională, la nivel vorbit.

1842 afișări
Imaginea articolului Condiţia importantă pe care candidaţii UDMR trebuie să o îndeplinească pentru a participa la alegerile europarlamentare

Condiţia importantă pe care candidaţii UDMR trebuie să o îndeplinească pentru a participa la alegerile europarlamentare

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a declarat, sâmbătă, presei, la şedinţa CRU de la Miercurea Ciuc, că lista finală a Uniunii cu candidaţii pentru Parlamentul European va fi decisă în martie 2019.

„Am început pregătirea pentru alegerile europarlamentare, s-a deschis astăzi (sâmbătă – n.a.) procesul de selectare a candidaţilor, toţi cei care vor să vină pe lista de europarlamentare îşi pot depune candidaturile până pe 1 februarie 2019. UDMR va decide lista finală la începutul lunii martie. Am început o campanie de 27 de săptămâni pentru europarlamentare. Toţi cei care cred că pot fi buni europarlamentari pot veni pe lista noastră, există nişte criterii tehnice, trebuie să aibă sprijinul organizaţiei locale, teritoriale, trebuie să cunoască cel puţin o limbă străină de circulaţie internaţională, nu doar să o cunoască, să şi vorbească. Sunt anumite criterii tehnice, nu le-am schimbat, aşa au fost şi în 2007 şi în 2009 şi în 2014 când am făcut listele pentru europarlametare”, a spus Porcsalmi.

Legat de actualii europarlamentari ai Uniunii, preşedintele executiv al UDMR a menţionat că aceştia sunt în campanie şi ar trebui să vorbească mult mai mult despre ce au făcut în PE, ce au făcut pentru comunitate şi ce au făcut pentru România

„Tehnic vorbind, nu există privilegiaţi în acest moment. Vom decide lista finală abia în martie 2019, până atunci totul este deschis”, a conchis Porcsalmi Balint.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici