Condiţiile UDMR pentru susţinerea Guvernului PNL: Buget până în 15 decembrie şi 6% din PIB pentru educaţie

UDMR a pus o serie de condiţii pentru a susţine Guvernul PNL, acestea fiind trecute în acordul politic care va fi semnat luni. Printre ele se numără elaborarea bugetului pe anul viitor până în 15 decembrie, 6% din PIB pentru educaţie sau neadoptarea de legi prin OUG.

675 afișări
Imaginea articolului Condiţiile UDMR pentru susţinerea Guvernului PNL: Buget până în 15 decembrie şi 6% din PIB pentru educaţie

Condiţii UDMR pentru a susţine Guvernul PNL: Buget până în 15 decembrie şi 6% din PIB pentru educaţie

Potrivit unor surse din UDMR, în acordul politic se mai solicită relansarea procesului de retrocedare, iar viitorul Guvern va da asigurări că nu va modifica legea electorală până la sfârşitul anului viitor.

„Suntem de acord să susţinem noul Executiv numai dacă îşi asumă angajamente precum elaborarea şi supunerea dezbaterii bugetul de stat pe anul 2020 până în 15 decembrie, alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. De asemenea, Guvernul se angajează să nu adopte legi prin OUG şi asumarea răspunderii, să nu modifice legea electorală până la sfârşitul anului viitor, să pună în aplicare legislaţia internă şi tratatele internaţionale care privesc drepturile minorităţilor şi să relanseze procesul de retrocedare”, au spus sursele citate.

De asemenea, UDMR mai cere realocarea sumei de 2 miliarde de euro din Programul Operaţional Infrastructura Mare spre Programul Operaţional Regional.

Acordul politic pentru susţinerea Guvernului Orban va fi semnat, luni, de la ora 17, de liderii UDMR şi PNL.

Ludovic Orban anunţa pentru luni o serie de întâlniri cu liderii PMP, USR, ai minorităţilor naţionale, ai UDMR şi ALDE, iar potrivit unor surse liberale, Orban vrea să semneze acorduri politice cu liderii acestor partide parlamentare pentru susţinerea noului Executiv în Parlament.

Luni, calendarul pe care l-a propus Ludovic Orban pentru învestirea Guvernului, respectiv audierea miniştrilor marţi, iar votul într-un plen reunit miercuri, a picat la votul în şedinţa Biroului permanente reunite, au declarat surse parlamentare, pentru MEDIAFAX.

Taguri:
udmr,
acord,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici