Conducerea Camerei Deputaţilor, convocată pentru o sesizare a PDL la Curtea Constituţională pe hotărârea privind referendumul

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat duminică pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care atacă la Curtea Constituţională un articol din Hotărârea Parlamentului prin care se stabilesc data şi condiţiile referendumului din 29 iulie.

1142 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei Deputaţilor, convocată pentru o sesizare a PDL la Curtea Constituţională pe hotărârea privind referendumul

Conducerea Camerei Deputaţilor, convocată pentru o sesizare a PDL la Curtea Constituţională pe hotărârea privind referendumul (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX că Biroul Camerei a fost convocat duminică, la ora 11.30, pe acest subiect.

Potrivit aceloraşi surse, sesizarea PDL depusă la CC vizează articolul 3 din hotărârea Parlamentului, care prevede că, "în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat".

Contactat de MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că sesizarea PDL pe această temă a fost depusă la Curtea Constituţională în urmă cu o săptămână.

"Am depus această sesizare pentru că hotărârea Parlamentului este foarte ambiguă. E un lucru anormal şi lasă deschisă posibilitatea ca Parlamentul să decidă peste Curtea Constituţională", a declarat Toader.

Curtea Constituţională a decis, în 10 iulie, că legea prin care se modifica Legea referendumului astfel încât preşedintele să fie demis cu majoritatea celor care se votează la referendum este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici