Conducerea FDGR a decis să acorde "susţinerea totală" candidaturii lui Klaus Iohannis la Preşedinţie

Conducerea FDGR reunită, vineri, la Sibiu, a decis "să acorde susţinerea totală" candidaturii lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României, iar liderii formaţiunii "recomandă călduros" membrilor şi simpatizanţilor, precum şi tuturor cetăţenilor României, să-l voteze pe Iohannis.

304 afișări
Imaginea articolului Conducerea FDGR a decis să acorde "susţinerea totală" candidaturii lui Klaus Iohannis la Preşedinţie

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Consiliul Director al FDGR s-a întrunit, vineri, la Sibiu, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost luarea unei decizii cu privire la susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României.

"Consiliul Director al FDGR a hotărât să acorde susţinerea totală candidaturii domnului Klaus Werner Iohannis la Preşedinţia României. Consiliul Director reaminteşte opiniei publice că domnul Klaus Werner Iohannis este în continuare membru FDGR. Timp de 11 ani, domnul Klaus Werner Iohannis a fost preşedintele FDGR, perioadă în care a susţinut dezvoltarea relaţiilor bilaterale pe toate planurile, dintre ţara noastră şi Germania", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii formaţiunii, la finalul şedinţei.

Reprezentanţii FDGR vorbesc despre faptul că actualul lider al PNL este, din anul 2000, primar al Sibiului, "perioadă în care municipiul a avut mari succese administrative, între altele fiind Capitala Culturală Europeană în 2007".

"De aceea, Consiliul Director al FDGR recomandă călduros membrilor şi simpatizanţilor FDGR, precum şi tuturor cetăţenilor României să-l voteze pe domnul Klaus Werner Iohannis ca preşedinte al României", se arată în finalul documentului.

Klaus Iohannis a deţinut funcţia de preşedinte al FDGR în perioada 2002-2013. În februarie 2013, acesta s-a înscris în PNL, devenind atunci prim-vicepreşedinte al formaţiunii, şi a renunţat la funcţia de lider al FDGR, însă a rămas membru. Klaus Iohannis este, potrivit FDGR, primul etnic german care candidează pentru cea mai înaltă funcţie în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici