Conducerea PSD se reuneşte luni. Strategia faţă de asumarea răspunderii de către Guvernul Orban, printre temele de discuţie

Conducerea colectivă interimară a PSD se reuneşte, luni de la ora 10.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunţ transmis de partid. La ultimul CEx al formaţiunii a fost decisă excluderea lui Niculae Bădălău din conducerea centrală din cauza afirmaţiilor acestuia despre românii din Diaspora.

764 afișări
Imaginea articolului Conducerea PSD se reuneşte luni. Strategia faţă de asumarea răspunderii de către Guvernul Orban, printre temele de discuţie

Conducerea PSD se reuneşte luni. Strategia faţă de asumarea Guvernului Orban, printre teme

Un subiect de discuţie în şedinţa de luni a PSD ar putea fi conferinţele judeţene pe care le va organiza partidul în filialele social-democrate, precum şi pregătirea Congresului din 29 februarie, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Liderii social-democraţi ar putea stabili şi strategia partidului la anunţul lui Ludovic Orban potrivit căruia Guvernul îşi va asuma răspunderea pe modificarea Legilor Justiţiei, Legea plafoanelor bugetare şi OUG 51 pentru deblocarea decontării transportului şcolar, au precizat sursele citate.

Măsurile urmează fi aprobate în şedinţa de marţi a Executivului, a anunţat premierul Ludovic Orban.

De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta şi despre bugetul pentru anul 2020 pregătit de PNL, precum şi alte subiecte parlamentare, potrivit surselor menţionate.

Mai mulţi social-democraţi, printre care foştii miniştri Liviu Pop, Florin Iordache, consideră că legea bugetului de stat trebuie adoptată de Parlament, şi nu prin asumarea răspunderii Guvernului. Acelaşi lucru este valabil şi pentru OUG 114 şi Legile Justiţiei, mai susţin aleşii PSD.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cazul asumării răspunderii Guvernului „singurul lucru pe care poţi să-l faci este să depui moţiune de cenzură”.

O temă care a fost discutată, în CEx de miercuri, a fost cea despre datoriile partidului din perioada campaniei electorale care se ridică la suma de aproximativ 15 milioane de euro, au spus surse politice, pentru MEDIAFAX. Suma acumulată din luna iulie încoace include şi cheltuieli făcute în campania pentru prezidenţiale.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri după şedinţa CEx, că toate datoriile înregistrate de PSD pentru alegerile prezidenţiale pot fi justificate cu documente şi că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Ea a precizat că partidului a avut şi în trecut datorii.

Întrebată despre o posibilă excludere din PSD, în contextul în care nu mai este liderul partidului, Viorica Dăncilă a spus „mă aştept la orice”.

Reacţia fostului lider al PSD vine şi în contextul în care Paul Stănescu a susţinut că, după alegerile europarlamentare, s-a înţeles cu Viorica Dăncilă să nu fie organizat Congres în 2019 şi să nu candideze la prezidenţiale. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puţin, şapte, opt zile”, a explicat el.

El a mai spus că Dăncilă şi Iohannis au avut discuţie pe subiect, iar fostul premier s-a râzgândit în privinţa înscrierii în competiţia pentru Cotroceni, după conversaţia cu şeful statului.

Atât Klaus Iohannis, cât şi Viorica Dăncilă au negat acuzaţiile lui Paul Stănescu.

La ultima reuniune a Comitetului Executiv al PSD, Niculae Bădălău a fost exclus din conducerea centrală interimară a partidului. Astfel, Niculae Bădălău nu mai are funcţie în cadrul conducerii interimare a PSD. Acesta este liderul PSD Giurgiu, una dintre organizaţiile social-democrate care a obţinut scoruri bune la alegerile prezidenţiale.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

Totodată, Marcel Ciolacu a anunţat că nu este membru al Biroului permanent şi nici secretar general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu. El a explicat că oricum acesta obţinuse funcţia printr-un „artificiu” nestatutar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
ciolacu,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici