Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Leonard Orban: Nu sunt apolitic, sunt neînregimentat politic - VIDEO

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, la conferinţa "MEDIAFAX talks about European Funds", că nu este apolitic, ci doar neînregimentat politic, iar referitor la instituţia pe care o conduce a precizat că, pentru a evita confuziile cu MAE, a ales prescurtarea "MAEur".

406 afișări

Unul dintre participanţii la conferinţă a arătat că Leonard Orban este ministru apolitic şi că există două MAE - Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Europene.

"Nu sunt apolitic, sunt neînregimentat politic", a răspuns Orban.

El a adăugat că, pentru a evita confuzia cu Ministerul Afacerilor Externe, a ales denumirea prescurtată MAEur pentru instituţia ape care o conduce.

"Mai sunt şi alte suprapuneri pe care încercăm să le excludem, să asigurăm complementaritatea, în special pe partea de gestiune a afacerilor europene", a spus Orban, insistând că portofoliul său nu este exclusiv legat de fonduri europene, ci de întreaga problematică a afacerilor europene.

Leonard Orban a amintit că ministerul funcţionează cu personal care exista deja în cadrul celor două structuri absorbite - DAE şi ACIS.

"Nu facem angajări. Am preluat DAE şi ACIS şi funcţionăm cu acelaşi număr de oameni cu care am funcţionat până în prezent", a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici