Congres pentru alegerea preşedintelui USR, pe 14 septembrie. Barna: Aş dori să continui mandatul

Dan Barna a anunţat că pe 14 septembrie va avea loc Congresul USR pentru alegerea preşedintelui partidului, precizând că ar dori să continue mandatul pe care îl are în prezent. El a adăugat că, în cazul în care va fi desemnat candidat la prezidenţiale, atunci formaţiunea va avea alt lider.

117 afișări
Imaginea articolului Congres pentru alegerea preşedintelui USR, pe 14 septembrie. Barna: Aş dori să continui mandatul

Congres pentru alegerea preşedintelui USR, pe 14 septembrie. Barna: Aş dori să continui mandatul

„În această toamnă, în 14 septembrie, vom avea Congresul pentru alegerea conducerii partidului. A expirat mandatul de doi ani pe care actualul Birou Naţional şi eu îl avem. Vom avea alegeri şi pentru acea alegere, preşedintele în opinia mea, asta o să le propun colegilor la Congres (sâmbătă – n.r.) ar trebui ales chiar de către toţi membrii partidului, pentru a avea o legitimitate firească şi specifică mecanismelor democratice pe care le avem în USR”, a declarat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

Întrebat dacă va fi mai candida şi la şefia USR; dacă va fi desemnat candidatul partidului la prezidenţiale, Dan Barna a răspuns: „Da, aş dori să continui mandatul pe care îl am în prezent pentru că e o construcţie importantă în care cred foarte mult. Spuneam că atunci când am fost ales am zis că vreau să transform USR într-un partid care să conteze pe termen lung în România. Partidul avea 40 de filiale şi 1.500 de membrii, acum avem aproape 500 de filiale, aproape 15.000 de membrii şi avem un drum pe care m-am angajat alături de colegii mei din Biroul Naţional şi pe care aş vrea să îl duc mai departe”.

Liderul USR a adăugat că„ partidul va avea cu siguranţă un alt preşedinte”, dacă el va fi ales la Cotroceni.

Chestionat dacă acesta este un risc pe care şi-l asumă, Barna a replicat: „Face parte din jocul politic”.

Circa 500 de delegaţi ai USR se reunesc, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidenţiale. În competiţie sunt înscrişi liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu. În aceeaşi zi se va întruni şi Consiliul Naţional al PLUS.

Candidatul Alianţei USR-PLUS pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat peste două săptămâni, a mai anunţat Dan Barna.

Taguri:
barna,
congres,
usr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici