Congresul Spaniei exclude câinii de vânătoare din noua lege privind drepturile animalelor. Activiştii au protestat împotriva deciziei

  • Parlamentul Spaniei a adoptat joi un nou proiect de lege pentru drepturile animalelor
  • Noua lege a stârnit controverse, deoarece exclude câinii de vânătoare şi alte animale folosite în activităţi rurale tradiţionale
  • Criticii susţin că puternicul lobby făcut de asociaţiile vânătoareşti din ţară au făcut ca acestă situaţie să fie posibilă
2294 afișări
Imaginea articolului Congresul Spaniei exclude câinii de vânătoare din noua lege privind drepturile animalelor. Activiştii au protestat împotriva deciziei

Sursa foto: Profimedia

Noua lege pentru drepturile animalelor din Spania prevede schimbarea regimului animalelor domestice şi sălbatice aflate în captivitate, interzice vânzarea animalelor de companie în magazine, impune pedepse cu închisoarea abuzatorilor de animale şi transformă grădinile zoologice în centre de recuperare a animalelor sălbatice.

Însă, excluderea din lege câinilor de vânătoare şi a altor animale folosite în activităţi tradiţionale în mediul rural a stârnit controverse.

Partenerul coaliţiei de guvernământ Unidas Podemos, care pledase iniţial pentru includerea câinilor de vânătoare în lege şi-a cerut scuze pentru incapacitatea de a realiza acest lucru, de dragul ca legea să treacă în Parlament.

„A lăsa câinii de vânătoare în afara acestei legi înseamnă a lăsa pe agresori nepedepsiţi. Ne pare rău că nu i-am putut include şi implicit proteja de abuzuri”, a declarat ministrul Drepturilor Sociale, Ione Belarra, de la Unidas Podemos.

Industria de vânătoare din Spania valorează aproximativ 5 miliarde de euro pe an şi are un lobby puternic. Aproximativ 167.000 de câini au fost abandonaţi în Spania în 2021, mulţi după sfârşitul sezonului de vânătoare, potrivit Affinity Foundation din Barcelona.

Grupurile pentru salvarea câinilor spun că legea era importantă pentru a preveni stăpânii să-şi abandoneze câinii care nu mai sunt apţi pentru vânătoare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici