Congresul UDMR. Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: „Adjuncţii sunt numiţi”

  • Avocatul Poporului îi răspunde, luni, preşedintelui Comisiei pentru egalitate de şanse femei şi bărbaţi, deputatul AUR Dan Tănasă, care a cerut demiterea adjunctului Molnar Zsolt, pe motiv că a participat la Congresul UDMR.
  • „Adjuncţii sunt numiţi”, spune Avocatul Poporului.
7772 afișări
Imaginea articolului Congresul UDMR. Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: „Adjuncţii sunt numiţi”

Congresul UDMR. Avocatul Poporului, răspuns pentru AUR privind demiterea lui Molnar: „Adjuncţii sunt numiţi”

După ce Dan Tănasă, preşedintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, a cerut public Avocatului Poporului demiterea imediată a lui Molnar Zsolt din funcţia de adjunct al Avocatului Poporului, pentru participarea la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureş, reprezentanţii instituţiei i-au transmis deputatului AUR că adjuncţii sunt numiţi.

„Faţă de susţinerile domnului deputat, facem precizarea că instituţia Avocatul Poporului nu are cunoştinţă dacă domnul Molnár Zsolt a participat sau nu la evenimentul sus-menţionat (Congresul UDMR - n.r.). În situaţia în care informaţiile prezentate sunt reale, arătăm faptul că domnul Molnár Zsolt nu a avut un mandat de reprezentare din partea Avocatul Poporului”, transmite Avocatul Poporului.

Instituţia arată, de asemenea, că Avocatul Poporului nu are în competenţe demiterea adjuncţilor.

„Potrivit dispoziţiilor art. 11 alin. (1) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, adjuncţii Avocatului Poporului sunt numiţi pe o durată de 5 ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”, potrivit sursei citate.

Congresul UDMR a avut loc vineri, la Sângerorgiu de Mureş. La eveniment au participat numeroşi lideri politici de la guvernare şi din opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici