Consilier al premierului, despre respingerea acordului Brexit: Votul din Parlamentul britanic ne împinge la prudenţă şi responsabilitate

Consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, Victor Negrescu, a declarat marţi seara, pentru MEDIAFAX, că ”votul dat în Parlamentul din Marea Britanie ne împinge la prudenţă şi responsabilitate şi că România este pregătită pentru toate posibilele scenarii.

545 afișări
Imaginea articolului Consilier al premierului, despre respingerea acordului Brexit: Votul din Parlamentul britanic ne împinge la prudenţă şi responsabilitate

Consilier al premierului, despre respingerea acordului Brexit: Votul din Parlamentul britanic ne împinge la prudenţă şi responsabilitate

”Votul dat în Parlamentul din Marea Britanie ne împinge la prudenţă şi responsabilitate. România este pregătită pentru toate posibilele scenarii. Ţara noastră are aprobat încă din anul 2017 un document strategic în materie iar în 2018 a setat paşii de urmat în cazul scenariului no-deal”, a declarat pentru MEDIAFAX consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, Victor Negrescu.

El susţine că România lucrează împreună cu statele membre şi Comisia Europeană pentru a gestiona orice situaţie.

”Prioritatea României este să identifice cele mai bune soluţii pentru cei peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie. Pentru România şi Uniunea Europeană, Marea Britanie rămâne un partener important cu care ne dorim o colaborare eficientă în interesul tuturor părţilor implicate. Evoluţiile care vor avea loc în perioada următoare la nivelul Marii Britanii vor fi urmărite cu atenţie de România şi partenerii europeni”, a adăugat Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Camera Comunelor a respins, marţi seară, Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul, informează presa britanică.

Proiectul de Acord Brexit, care include noile clauze negociate cu Bruxellesul, a fost respins cu un raport de voturi 391/242, relatează postul Sky News şi cotidianul The Guardian.

În ianuarie, Camera Comunelor a respins proiectul de Acord Brexit cu un raport de voturi de 432/202.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici