Consilier PMP, atac la adresa Gabrielei Firea după anunţul privind acordarea de eco-vouchere: Şi-a însuşit proiectul meu fără a menţiona sursa de inspiraţie

Consilierul general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Lucian Iliescu, o acuză pe Gabriela Firea că pune în discuţie un proiect de hotărâre fără a preciza „sursa de inspiraţie” deoarece, aşa cum spune acesta, propunerea de acordare a unor eco-vouchere pentru achiziţia de maşini îi aparţine.

903 afișări
Imaginea articolului Consilier PMP, atac la adresa Gabrielei Firea după anunţul privind acordarea de eco-vouchere: Şi-a însuşit proiectul meu fără a menţiona sursa de inspiraţie

Consilier PMP, o atacă pe Firea după anunţul privind acordarea de eco-vouchere: Şi-a însuşit proiectul meu fără a menţiona sursa de inspiraţie

„MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Observ că doamna primar, Gabriela Firea, fără a menţiona “sursa de inspiraţie”, şi-a însuşit proiectul meu: ”Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, proiect de hotărâre în baza căruia ar putea să fie acordate 10.000 de eco-vouchere, în valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Dacă doamna primar şi-a asumat proiectul meu, sper sa îl ducă la bun sfârşit în baza analizelor făcute de mine şi atasatate la proiect. Sper ca şi pentru domnia sa, sănătatea cetăţenilor Capitalei să reprezinte o prioritate!”, a transmis, pe pagina personală de Facebook, consilierul Lucian Iliescu (PMP).

De asemenea, pentru a-şi susţine afirmaţiile, Lucian Iliescu a prezentat proiectul de hotărâre propus în luna mai a acestui an. Potrivit documentelor postate, proiectul lui Iliescu viza acordarea a 10.000 de eco-vouchere în valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru stimularea înnoirii parcului auto din Bucureşti.

Precizările vin după ce pe ordinea de zi a CGMB se arată un proiect potrivit căruia Primăria Capitalei vrea să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziţionarea unor maşini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi.

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentur a achiziţiona autoturisme noi cu norme de plouare care să asigure un nivel redus de emisii - EURO 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice. (...) Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Ţinând cont că traficul urban este un factor important de poluare a aerului, în Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost prevăzută măsura de limitare a circulaţiei autovehiculelor poluante cu impact negativ asupra mediului manifestat prin degajarea în atmosferă a unor mari cantităţi de gaze toxice şi cu efect de seră”, se arată în proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), ce va avea loc în zilele următoare.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici