Consilierii liberali din Buzău se solidarizează cu parlamentarii PNL

Consilierii judeţeni şi locali liberali din Buzău vor purta banderole albe pe braţe la şedinţe, pentru a-şi exprima solidaritatea cu parlamentarii PNL, care au intrat luni în grevă japoneză în semn de protest faţă de neadoptarea legii votului prin corespondenţă.

336 afișări
Imaginea articolului Consilierii liberali din Buzău se solidarizează cu parlamentarii PNL

Consilierii liberali din Buzău se solidarizează cu parlamentarii PNL (Imagine: Mediafax foto/Răzvan Chiriţă)

Copreşedintele PNL Buzău, Dorin Bădulescu, a declarat că speră ca şi alţi consilieri din ţară să urmeze exemplul lor, pentru ca împreună să poată face posibilă legiferarea votului prin corespondenţă.

”Am decis ca aleşii locali să se alăture colegilor din Parlament care luptă pentru o lege a votului prin corespondenţă. Sperăm să plece scânteia şi către alte organizaţii din ţară, vom purta banderole albe pentru votul prin corespondenţă în semn de solidaritate pentru parlamentari, să sensibilizăm opinia publică. Avem nevoie de această lege pentru a avea o democraţie adevărată”, a declarat Dorin Bădulescu.

La rândul său, Cezar Preda, de asemenea copreşedinte al PNL Buzău, a spus că va face tot ce-i stă în putinţă, legal, ”pentru a forţa PSD-ul să scoată” legea votului prin corespondenţă.

”După alegerea noului preşedinte al Comisiei de Cod Electoral, în persoana lui Valeriu Zgonea, primul lucru a fost să acuze Autoritatea Electorală Permanentă că nu e în stare să facă o lege. E o gândire de-a lui Mihai Viteazu care crede că o autoritate din afara Parlamentului are ca obiect de activitate legiferarea. Atât a înţeles el, că trebuie să ne facă legi alţii. Poţi să chemi Autoritatea să ajute cu expertiză la crearea acestei legi, dar nu să dau vina pe ea. E clar, nu au niciun interes să facă această lege. Dacă nu facem această lege până la 1 noiembrie, nu va mai putea fi aplicată la anul. (...) ”Nu mai există cuvânt de onoare în faţa preşedintelui. Şi PSD şi UNPR şi UDMR s-au angajat că vor scoate această lege, dar interesele lor de grup, de partid au făcut ca legea să treneze. Vom continua să facem tot ce depinde de noi, legal, să forţăm PSD să scoată această lege”, a afirmat Cezar Preda.

Pe de altă parte, cei doi copreşedinţi ai PNL Buzău au declarat că vor propune Biroului Permanent Naţional al partidului ca votul prin corespondenţă să fie valabil în viitor şi la alegerile locale.

”Vom propune inclusiv la alegerile locale să se implementeze votul prin corespondenţă. E un subiect care trebuie luat în seamă, nu pentru alegerile din 2016, ci pentru viitor. Avem comune în judeţ îmbătrânite, cu oameni plecaţi afară la muncă care nu mai iau în calcul să se întoarcă, dar dacă ar putea să voteze un edil pe care-l agreează, poate l-am determina să se gândească să revină sau să contribuie la dezvoltarea localităţii”, a mai spus Dorin Bădulescu.

Cezar Preda a precizat că va propune BPN ca la alegerile de anul viitor să fie trecuţi pe listele de consilieri locali oameni care sunt în străinătate şi vor să candideze în comunele din care au plecat.

Liberalii au intrat în grevă japoneză începând de luni, în semn de protest faţă de neadoptarea legii votului prin corespondenţă, acuzând PSD de tergiversarea dezbaterii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici