Consilierul preşedintelui Maia Sandu: Moldova nu se poate baza doar pe statutul de neutralitate

Republica Moldova nu se mai poate baza doar pe statutul său de neutralitate şi trebuie să-şi sporească puterea militară, a declarat luni un consilier de securitate al preşedintelui Maia Sandu, potrivit Reuters.

2178 afișări
Imaginea articolului Consilierul preşedintelui Maia Sandu: Moldova nu se poate baza doar pe statutul de neutralitate

Consilierul preşedintelui Maia Sandu: Moldova nu se poate baza doar pe statutul de neutralitate

Declaraţia a fost făcută de Dorin Recean, consilierul de securitate al preşedintelui Maia Sandu.

„Moldova nu se mai poate baza exclusiv pe instrumentele de politică externă, dintre care unul este statutul său de neutralitate, pentru a asigura stabilitatea statului. Moldova trebuie să înceapă să lucreze la creşterea potenţialului său de apărare... Autorităţile trebuie să obţină sprijinul conştient al cetăţenilor, care trebuie să înţeleagă că este esenţial pentru supravieţuirea statului", a declarat Dorin Recean.

Republica Moldova, una dintre cele mai sărace ţări din Europa, a alocat în acest an puţin peste un miliard de lei, echivalentul a 0,45% din PIB, pentru cheltuieli de apărare.

Moldova a depus anul acesta o cerere de aderare la Uniunea Europeană şi a condamnat ferm invazia Rusiei în Ucraina. Totuşi, ţara are trupe ruseşti şi forţe de menţinere a păcii în regiunea separatistă Transnistria şi se bazează în mare măsură pe energia rusească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici