Consiliul Naţional PSD - Pittela: Ponta şi Plumb sunt primăvara; România are dreptul să intre în Schengen

Liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţiilor din Parlamentul European, Gianni Pittela, şi-a început discursul la Consiliul Naţional al PSD comparându-i pe liderii partidului cu "primăvara", referindu-se şi la UE şi arătând că România are dreptul să intre în Schengen.

303 afișări
Imaginea articolului Consiliul Naţional PSD - Pittela: Ponta şi Plumb sunt primăvara; România are dreptul să intre în Schengen

Victor Ponta şi Rovana Plumb (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Dragi colege şi colege, azi începe primavăra, dar primăvara sunteţi voi. Primăvara este Rovana, este Victor Ponta, este Viorica, şeful delegaţiei PSD din Parlamentul European, cu care am o relaţie deosebită de colaborare, cu ea şi cu întreaga delegaţie a PSD din Parlamentul Eropean", şi-a început Pittela discursul.

El a subliniat că socialiştii europeni au obligaţia de a schimba situaţia socio-economică din Europa, adăugând că dezvoltarea economică a României depide de acest lucru

"Astăzi, datorită Guvernului, creşteţi 3% ca PIB, dar piaţa României este Europa. Dacă nu creşte şi Europa, nici eforturile nu vor avea succes, iar Europa nu va creşte dacă noi nu schimbăm politica austerităţii", a declarat Gianni Pittela.

Acesta a vorbit şi despre sprijinirea de către Europa a democraţiilor din mai multe state, dar şi despre importanţa drepturilor cetăţenilor. În context, Pittela a arătat că România are dreptul să fie acceptată în Schengen.

"Printre aceste drepturi se numără dreptul la mobilitate. România, Bulgaria sunt ţări integrate pe deplin în UE şi au dreptul de a intra în Tratatul Schengen", a afirmat Pittela.

El şi-a încheiat discursul cu un mesaj pentru liderul PSD: "Dragă Victor, în sptele fiecărui nor, există întotdeauna soarele care străluceşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici