Consiliul PSD a aprobat rezoluţia privind membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru corupţie

Consiliul Naţional al PSD a aprobat, vineri, rezoluţia prin care interzice ocuparea funcţiilor politice sau demnităţilor publice numite de către membrii de partid aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care sunt condamnaţi pentru cazuri de corupţie.

209 afișări
Imaginea articolului Consiliul PSD a aprobat rezoluţia privind membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru corupţie

Consiliul PSD a aprobat rezoluţia privind membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru corupţie (Imagine: Shutterstock)

Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a prezentat cele cinci principii care vor fi aplicate în astfel de cazuri.

Astfel, membrii de partid inculpaţi în dosare de corupţie, la punerea în mişcare a acţiunii penale, îşi pierd, după caz, funcţia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlament.

Membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupoţie îşi pierd automat funcţia politică în cadrul PSD.

Membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid.

Membrii de partid condamnaţi definitv pentru fapte de corupţie îşi pierd defintiv calitatea de membru al PSD.

Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat recent că modificările la statutul PSD vor fi propuse de Consiliul Naţional în perspectiva Congresului, care va fi organizat la finele anului, cu excepţia celor privind interdicţia de ocupare a unor funcţii numite de către persoane aflate în diferite faze penale, care vor fi aplicate imediat dacă sunt avizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici