Consiliul UE va discuta joi, din nou, şefia Parchetului European. Mureşan: Se poate să avem o decizie

Consiliul Uniunii Europene va discuta, joi, din nou, pe tema desemnării procurorului-şef european, anunţă europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan, care precizează că "se poate să avem o decizie" şi că a existat în Consiliu "o dinamică favorabilă" Laurei Codruţa Kovesi până acum.

409 afișări
Imaginea articolului Consiliul UE va discuta joi, din nou, şefia Parchetului European. Mureşan: Se poate să avem o decizie

Consiliul UE va discuta joi, din nou, şefia Parchetului European.Mureşan: Se poate să avem o decizie

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunţat, pe Facebook, că marţi a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european.

"Vă spun că lucrurile merg foarte bine pentru candidata noastră, Laura-Codruţa Kövesi. Care este următorul pas: Joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul şi se poate să avem o decizie. Dacă va exista o decizie joi, cu siguranţă va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie", a scris, pe Facebook, Siegfried Mureşan.

Din echipa de negociatori ai Parlamentului European pentru poziţia de procuror-şef european fac parte Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei de control bugetar (CONT), PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), S&D, Spania şi Maite Pagazaurtundua, vicepreşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), Renew, Spania.

Pe 25 iulie, eurodeputatul PNL Rareş Bogdan declara, pentru MEDIAFAX, că negocierile între Parlamentul European şi Consiliul UE cu privire la desemnarea procurorului-şef european, funcţie la care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, ar putea începe după data de 20 septembrie.

Preşedintele Parlamentului European David Sassoli a transmis, pe 18 iulie, o scrisoare către Consiliul UE în care a reiterat susţinerea faţă de Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Taguri:
kovesi,
mureşan,
vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici