Constantin Boşcodeală vrea să conducă PSD Buzău

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de deputatul Carmen Moldovan, că vrea să conducă organizaţia judeţeană a partidului, după ce preşedintele filialei, senatorul Ion Vasile, a fost revocat din funcţie.

229 afișări
Imaginea articolului Constantin Boşcodeală vrea să conducă PSD Buzău

Constantin Boşcodeală vrea să conducă PSD Buzău (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău şi, totodată, primar al municipiului, Constantin Boşcodeală, a declarat că îşi doreşte să ajungă în fruntea organizaţiei judeţene a partidului, acolo unde s-a aflat timp de 20 de ani, senatorul Ion Vasile, care luni a fost revocat din funcţie.

"Întotdeauna am declarat că vreau şefia PSD Buzău. Cu mine preşedinte toată lumea va avea un loc în echipa PSD, inclusiv Ion Vasile", a spus Boşcodeală.

De asemenea, Boşcodeală l-a criticat pe fostul preşedinte al PSD Buzău, senatorul Ion Vasile, despre care a spus că "a avut un comportament dictatorial şi a contribuit la pierderea prin demisie a doi deputaţi şi a altor persoane importante în partid".

Primarul din Buzău a adăugat că va încerca să împiedice noi plecări din PSD, precizând că după întoarcerea lui Carmen Moldovan în partid vor urma şi alţii care vor face acelaşi lucru.

"Carmen Moldovan este vârful de lance al întoarcerilor în PSD. Alţii o vor urma. Referitor la existenţa unora care vor pleca după Ion Vasile nu cred că se va întâmpla asta. Nu văd cine să plece după el. Sper ca pe viitor în PSD Buzău să nu mai fie două tabere. Ajunsesem la un moment dat ca cei cu voturile să fie de-o parte, iar Ion Vasile cu camarila să dea cinci - şase membri, pe de altă parte. Lui, când nu-i mai convenea cineva, încerca să se debareseze de persoana respectivă. Aşa a făcut şi cu Aurel Gubandru, aşa a vrut să facă şi cu mine", a spus Constantin Boşcodeală.

Tot în conferinţa de presă de la Buzău, deputatul Carmen Moldovan şi-a anunţat, oficial, revenirea în Partidul Social Democrat, după revocarea lui Ion Vasile, aceasta dându-şi demisia din partid în urmă cu două luni din cauza liderului filialei.

Moldovan a declarat că a decis "să se întoarcă acasă, după decizia BPN", adăugând că îl va susţine pe primarul Constantin Boşcodeală pentru ca împreună să repună pe picioare filiala buzoiană a PSD şi să împiedice noi plecări din partid, adăugând că doreşte ca de acum înainte PSD să câştige toate alegerile, inclusiv pe cele din interiorul partidului.

De asemenea, Carmen Moldovan a spus că nu îşi doreşte o funcţie de conducere în PSD Buzău.

Carmen Moldovan a participat, marţi, la o conferinţă de presă alături de preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Buzău Constantin Boşcodeală, aceasta fiind prima întâlnire a social-democraţilor cu mass-media, după revocarea senatorului Ion Vasile din funcţia de preşedinte al PSD Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici